Det var i fjor høst at byggingen av det nye storlageret ble igangsatt. Statens vegvesen satser på at nybygget skal stå klart mot slutten av året. Hovedentreprenør er Strand & Stubø AS fra Kristiansund. Det er også flere mindre lokale firmaer som er i aksjon på den store lagertomta helt nede ved sjøen.

Reservebruer

– Dette er et stort og viktig prosjekt for Vegdirektoratet. Her skal vi lagre mye av reservematerialet vi har for bruer og ferjekaier. Når vi bygger om ei ferjekai så trenger vi enkelte ganger mye tungt og stort utstyr for å lage en midlertidig kailøsning. Og hvis ei bru blir tatt av flom trenger vi utstyr til å bygge ei midlertidig bru så fort som mulig. Alt det vi trenger vil befinne seg i det nye beredskapslageret på Lønset, sier byggeleder Sigmund Lønset til Romsdals Budstikke.

Han forteller at det nye lageret vil koste rundt 50 millioner kroner. Dette inkluderer også en god del utfyllingsarbeid, fordi mye også skal lagres utendørs.

Flyttes fra Skodje

– Mye av det som skal inn i brulageret på Lønset står nå utendørs ved den gamle vegstasjonen på Dragsundet i Skodje. Dette er stort og tungt utstyr som skal flyttes til Lønset når lageret står ferdig mot slutten av året. Statens vegvesen har flere slike lager rundt om i landet. Utstyr fra lageret på Lønset skal brukes ved behov både i Møre og Romsdal og ellers i Midt-Norge. Alt som er lagret på Lønset skal fraktes med lastebiler når det blir behov for det, sier Sigmund Lønset.

Det er for øvrig vegvesenet som eier området det bygges på. De har brukt området til utendørslagring i mange år.