Træff/Gossen – Molde FK 2-5

Træff/Gossen er nyopprykket til andre divisjon. I første seriekamp på hjemmebane tok de imot byrival Molde. Kveldens bortelag endte på fjerdeplass forrige sesong. I første omgang var det tydelig nivåforskjell på lagene.

Molde tok en komfortabel seier og den første tre-poenger i årets serie. Det synes gjestenes trener Jørun Svensli var godt.

- Det har jeg ikke tenkt på, men det er det. Vi hadde god kontroll og var bra i 60-65 minutter. Vi er solid defensivt og varierer angrepsspillet med finspill, innlegg og mer direkte spill. Vi har gode innlegg og avslutninger, sier Svensli.

Blå målfest

Molde tok kontroll fra første spark på ballen. Det var ikke spilt fem minutter før Molde fikk indirekte frispark. Træff/Gossen-keeper Selina Sæthermyr plukket opp et tilbakespill fra egen lagvenninne. Molde-kaptein Tanja Myrseth satt ballen via tverrstangen og over mål.

Like før kvarteret spilt var derimot den blå målfesten i gang. Da sendte Myrseth et lekkert oppspill til Kristin Sporsheim. Venstrekanten tok ballen ned i sekstenmeteren, men ble felt når hun vendte opp. Dommer blåste for straffe og Myrseth satt ballen kontrollert i høyre hjørne.

- Vi møter et bedre lag. Det blir en del enkle feil som vi blir hardt straffet på, men det var fult fortjent resultat. Vi er i en læringsfase så det blir noen junior feil, sier Træffs trener Arnt Ove Strande.

Full forvirring

Minuttet etter straffemålet fikk Træff-kaptein Jenny Flatmo ballen inne i sekstenmeteren. Med et godt treff var midtbanespilleren nærme å utligne. Dessverre for hjemmelaget doblet Julie Rasmussen ledelsen bare minutter senere. Spissen headet ballen inn etter innlegg fra Maja Tingvoll bare minutter senere.

Så et par minutter før pause ble det full forvirring. Molde fikk frispark  og Tingvoll la ballen inn foran mål. Den gikk rett over Sæthermyr som fikk fingrene på ballen, men den spratt over. Dommer Aarø så ballen bli slått unna, men linjedommer vinket med flagget. Molde gikk dermed til pause med tremåls ledelse, og Træff fikk to avgjørende avgjørelser imot seg.

- Straffen var klar den. Jeg står for langt unna til å se om ballen går over streken på 3-0, men vi aksepterer avgjørelsen til dommerene, sier Strande.

- Inviterer Træff tilbake

Andre omgang startet med et smell. Det tok bare fire minutter før Molde økte ledelsen, og ti minutter ut i omgangen scoret Kristin Sporsheim. Så var det slutt på mål for de blå. Molde-trener Jørund Svensli gjorde totalt 8 bytter i andre omgang. Det mener han ødelagte rytmen i laget.

- Vi gjør 8 bytter og da slipper vi dem inn igjen. Vi skal ikke invitere dem tilbake sånn så det er ikke bra, men det er bra å prøve mange spillere, sier Svensli.

For etter et kvarter uten store sjanser fra noen av lagene fikk Træff hjørnespark. Iselin Søberg la et godt innlegg og Jenny Flatmo raget høyest i feltet. Kapteinen satt inn hjemmelagets første redusering. Få minutter senere utnytter Søberg en feil fra gjestene. Hun kontrer sammen med medspiller, men er uheldig og roter bort ballen.

Så kom Træff med nok en redusering med fire minutter igjen av kampen. Søberg går fra servitør til målscorer. Moldes keeper har et svakt utspill og Træff plukker ballen. De spiller seg frem og Søberg kommer i god posisjon hvor hun banker inn hjemmelagets andre.