Espen Remme er svært fornøyd med å ha redusert toppledergruppa fra 20 til 10 personer. Til å hjelpe seg med å utvikle klinikkene har Remme hyret inn Ingar Pettersen (69) – en av landets mest meritterte sykehusledere.

- Motivert gruppe

– Vi har ei ledergruppe som er motivert for å utvikle Helse Møre og Romsdal videre. Jeg er imponert over hvor konstruktiv lederne har vært i samtalene jeg har hatt med dem, sier administrerende direktør Espen Remme til Romsdals Budstikke.

To av stabsdirektørene, personaldirektør Olav Finnøy og fagdirektør Odd Jarle Veddeng, sitter i stillingene fram til det er ansatt nye direktører for de to områdene.

– Vi kommer til å lyse ut to stabsdirektørstillinger og tre klinikksjefstillinger med det første. Søknadsfristen blir før sommerferien. Jeg håper å ha alle nyansatte på plass i ledergruppa i perioden august til november, sier Remme.

Felles klinikksjef

Det største grepet Espen Remme har tatt, er å gi de fire kirurgiske klinikkene ved sjukehusa i Molde, Kristiansund, Volda og Ålesund pluss akuttmedisin én felles leder. Lederen som er engasjert til å utvikle felles struktur i disse klinikkene, er Ingar Pettersen.,

Ingar Pettersen er en av landets mest meritterte sjukehusledere. Pettersen har blant annet vært styreleder ved Ullevål sykehus og Rikshospitalet i Oslo, og hatt ulike styreverv i norske sjukehus i 14 år. Han har også vært økonomidirektør i Oslo kommune.

Midlertidig ansatt 69-åring

Ingar Pettersen, som også driver eget konsulentfirma, skapte overskrifter i Bergens Tidende i 2010 da det ble kjent at han var hyret inn til sjefsjobb med en månedsbetaling på 250.000 kroner.

– Har Helse Møre og Romsdal engasjert Pettersen på konsulentbetingelser?

– Nei, Ingar Pettersen er andratt i ei midlertidig stilling hos oss. Og vi er enig om ei lønn som er lavere enn den du refererer til, sier Espen Remme.

– Hva har vært begrunnelsen for å hente inn en klinikksjef utenfra?

– Ingar Pettersen har bred erfaring. Han er engasjert for å ivareta de lokale klinikksjefene og for å utvikle de nye strukturene i klinikkene. Jeg håper også en samordning på klinikksjefnivå kan gi oss bedre kontroll. Når det er sagt: Klinikksjefen i kirurgi og akuttmedisin er viktige kompetansepersoner. Ingen i ledergruppa er diskvalifisert fra å søke lederstilling på nivå to. Det ligger ingen nedvurdering av dagens klinikksjefer ved å engasjere en ekstern leder som kan se klinikkene samlet, poengterer Espen Remme.

Flere mellomledere

Remme viser til at sjøl om toppledergruppa er redusert i antall personer, vil behovet for ledelse på nivå tre og nivå fire være stort.

– Hvordan vi skal organisere ledelsen på nivå tre og nivå fire, vil vi arbeide med i neste etappe av organisasjonsutviklingen. I dag har vi avdelinger med 10–15 ansatte og helt opp til flere hundre ansatte. Og vi har seksjoner som har seks-sju ansatte, og seksjoner med opptil 60 ansatte. Om toppgruppa er redusert, kan det godt hende det blir økt behov for ledelse på avdelings- og seksjonsnivå. Vi vektlegger også å utrede gode løsninger for stedlig og god ledelse ved sjukehusa våre. , sier direktør Espen Remme.