I saka om kommunens boligbyggeprogram for perioden 2016-2030, var kommunens samarbeid med Astero om «Bergmo Campus», et bolig- og omsorgsprosjekt med opplæringsmuligheter, lansert som et eget punkt. Det gikk ikke helt heim hos Plan- og utviklingsutvalget (PUU).

Leste i avisa

– Å sette ut et prosjekt med heldøgns, bemannete bofellesskap, som både skal bygges og drives av andre, er ganske mange prinsipp i én smell. Jeg synes det er rart at vi som politikere ikke har vært mer involvert i prosessen, sa Frank O. Sæther (Ap), som påpekte at han sjøl bare var informert gjennom avisa.

Også Venstre og KrF stusset:

– Jeg skjønner lik Venstre ikke at akkurat Astero skal trekkes fram som et eget punkt, på bekostning av de andre, sa Marit Røykenes Dahle.

Tok forbehold

Baard Misund opplyste at møtene med Astero er det i hovedsak rådmann og ordfører som har tatt seg av.

– Saka som legges fram nå, er ikke at andre skal bygge og drive et slikt tilbud for kommunen. Det handler om å få en formell anledning til å gå videre med dialog. Omsorgsboliger med heldøgns bemanning er det bare kommunen som kan eie, med mindre det er godkjent som et pilotprosjekt, sa Misund. Astero har nå søkt Innovasjon Norge om støtte til videre utvikling.

Sæther fikk likevel med seg flertallet om å sette inn et forbehold, slik at man arbeider videre med Campus Bergmo, for «om mulig» å få det realisert.

Saka skal videre til formannskap og kommunestyre.