– For min del har den årlige konserten med Angvik Hornblowers blitt en veldig personlig greie. Den trua de hadde på meg den gangen jeg var 17 år og ville opp og fram ... De la mye ansvar i mine hender med beskjed om at «dette fikser du». Så lenge de vil ha meg, kommer jeg tilbake, sier Knut Marius Djupvik (28) før sin ellevte konsert med Angvik Hornblowers og André Gussiås-band.

– Geniale musikkstykker

Tomrefjord-artisten er bosatt i Oslo, og kaller samarbeidet for en «romantisk historie mellom meg og et brassband fra Nordmøre». Til helga blåser det opp til Beatles-stemning i Flemma, når «A magical mystery night» går av stabelen i Flemma Music Hall.

– Hvilket forhold har du til Beatles?

– I utgangspunktet har jeg vært mer fan av den rocka delen av 60-tallet, men når jeg øver inn ser jeg at det er utrolig mange fine melodier og låter. Ja, de slo til på rett tidspunkt, med rett utseende og riktige dresser, men uten de geniale musikkstykkene holder ikke det andre mål, sier Djupvik.

Spenna klar 14-åring

– Noen favoritter?

– Skjørheten og den fine melodien i «Something» skiller seg ut. Hey Jude og Let it be er også favoritter. Men dette blir nesten som å velge mellom ungene sine. Det blir et høgdepunkt å framføre låtene. Jeg er sjeleglad for at jeg får det med meg, sier Djupvik.

– Du og prosjektdirigent Leiv Skeidsvoll går langt tilbake?

– Ja, han dirigerte Kviltorp og Nordbyen skolekorps i 2003, og storebror (Hallvar, red. anm.) skulle synge på Blues Brothers-konsert med dem. Så fikk han prolaps i ryggen, og da var det en 14-åring i Tomrefjord som satt spenna klar! Jeg fikk synge noen låter. Og der startet en lang karriere for meg og Leiv, sier Djupvik.

– Spilleglede

Lørdagskonserten i Flemma er utsolgt, mens det fortsatt er billetter igjen til konserten i Flemma fredag og på Kleive Arena 28. mai.

– Hvorfor skal folk ta turen?

– Denne gjengen skaper spilleglede, initiativ og energi. Slår du det sammen med masse gode låter blir det dynamitt! lover Djupvik, som har fullt spilleprogram framover.

– Red Hot slapp album i februar. Framover blir det litt solo, litt Red Hot og litt festival. Det går i ett til søndag i jazzen. Da drar jeg på tre ukers roadtrip i USA med kona. Om jeg liker å ha det travelt? Jeg er så inspirert og motivert for tida, da gjør det ikke noe at det er mye å gjøre. Heller for mye enn for lite, sier jeg!

Singelslipp

Djupvik er også i full sving med å fullføre singelen Frustrated love, som trolig kommer  denne uka.

– Det er ganske spennende egentlig. Det er en låt med kun piano og vokal, en soulpop-ballade som jeg endelig får gitt ut, sier han.

– Frustrated love? Har ikke du akkurat giftet deg?

– He-he. Jeg kan med hånda på hjertet si at det ikke har noe med det å gjøre.