– Sånn jeg ser det er dette drømmejobben! En veldig spennende og interessant jobb, og jeg har muligheten til å gjøre den skikkelig kul. Jeg gleder meg skikkelig til å begynne, forteller Kristin Hammarbäch mens hun smiler bredt.

Hun signerte tirsdag kontrakten med Molde Sentrum AS, og gjorde sitt første intervju som ny sentrumsleder. Med stort engasjement forteller hun om hva hun skal i gang med når hun tiltrer kommende mandag.

Rask prosess

– Jeg skal jobbe for å utvikle Molde sentrum til å bli et enda mer attraktivt handelssted for folk i Molde og i regionen rundt. Vi må skape økt aktivitet og ikke minst spennende handelsaktiviteter som trekker folk til byen. Den andre siden av jobben er å skape entusiasme og engasjement hos aktørene i sentrum, slik at alle trekker i samme retning, sammen, forteller Hammarbäch.

Det siste året har Monica Nerland vært leder i Molde sentrum, men hun gikk over i ny jobb i Tibe Reklamebyrå i mars. Styret i sentrumsforeningen lyste derfor ut stillinga rundt påske, med søknadsfrist 15. april. Da var det kommet 26 søknader, fra folk av begge kjønn, og i et alderssprik på 18 til 70 år.

– Det var mange kvalifiserte søkere, så vi måtte sette oss ned og tenke igjennom hva vi ville ha. Til slutt satt vi igjen med tre kompetente søkere som vi kalte inn til intervju, sier styreleder Jannicke Lyngstad Mordal.

Kompetent

– Kristin tok oss med storm med sitt humør og ståpåvilje. Hun skilte seg ut med et veldig stort engasjement og entusiasme. Det var lett å prate med henne, og vil følte at hun hadde en god bakgrunn med erfaring fra salg og markedsføring, forteller Lyngstad Mordal.

Kristin jobbet i tre år i skobutikk i Molde etter videregående skole, både i sentrum og på Roseby. Deretter fulgte ett år i Trondheim hvor hun studerte salg og markedsføring, før det ble 7 år i Oslo som produktansvarlig innkjøper i Bama. Det siste året har hun bodd heime i Molde, og jobbet i kjøkkenbransjen.

Erfaring og engasjement

– At hun har vært daglig leder i en butikk, og dermed vet hva som skal til for å få det til å gå rundt var sentralt. Den forståelsen er verdifull nå hun skal rundt og møte butikkdriverne i sentrumsforeningen. At de føler seg hørt og forstått er viktig. I tillegg tror vi Kristin er en person som kan være i stillinga i mange år framover, sier Lyngstad Mordal.

Forventningene til styret er store, og optimismen likeså. I intervjurunden presenterte Hammarbäch flere konsept for å på kort og lang sikt for å utvikle sentrumsaktiviteten. Og julegate bør det absolutt bli, der er det ikke noe alternativ.

– Vi ønsker gjerne å skape julebyen Molde, slik vi har sett blant annet Egersund gjøre. I Oslo er det også flott julemarked som lager god stemning og aktivitet. Her skal vi jobbe med kommunen, privatpersoner og sponsorer, forteller Hammarbäch.

Vil ha aktivitet

I tillegg til sentrumsforeningens faste aktiviteter skal den nye lederen komme med nye konsept. Og legge til rette for andre aktører som vil benytte Molde sentrum som arena for aktivitet.

– Jeg håper at det skal bli mer folk i gatene og liv i Molde sentrum framover. Sjøfronten er i fin utvikling, og jeg håper det fortsetter. Det er helt nydelig her, så det er her i sentrum man bør være. Vi må også gjøre folk oppmerksomme på det brede spekteret av tjenester vi har. Vi har butikker, hotell, spisesteder og tannleger, og sentrum strekker seg fra Seilet til Romsdalsgata. Der er mange muligheter, og vi har alt man trenger i sentrum, sier en entusiastisk Hammarbäch.