- Resultatet samsvarer med de signalene jeg har fått hele vegen, helt fra innbyggerundersøkelsen i fjor. Fræningene ønsker at Fræna skal slå seg sammen med naboen Eide. At nesten 45 prosent av dem som stemte mener vi skal se til Eide er et klart signal, sier ordfører Tove Henøen (Sp) i Fræna.

I tillegg stemte 23,6 prosent for alternativet Eide/Fræna/Averøy, mens 12,3 prosent vil at Fræna skal fortsette som egen kommune. 10 stemmer var blanke.

- Er alternativet Stor-Romsdal dødt nå i Fræna?

- Det er klart at med en oppslutning på bare vel 19 prosent, har alternativet, slik det foreligger, fått en veldig lav oppslutning. Jeg ser det samme skjer i Eide og Aukra.

- Hva synes du om valgdeltakelsen på 36,66 prosent?

- Den er lav. Jeg hadde håpt på over 40 prosent.

- Men har politikerne fått et tydelig folkeråd når bare vel en tredel av kommunens stemmeberettigete (2830 av 7720) har stemt?

- Jeg mener vi har fått et signal sjøl om deltakelsen er lav. Foreliggende resultat er bedre enn om stemmetallene for eksempel hadde fordelt seg likt mellom alternativene. Den lave oppslutningen tolker jeg også som at folk overlater avgjørelsen til kommunestyret.

- Blir dette en vanskelig oppgave for politikerne?

- Det er klart vi har en jobb å gjøre, avslutter Tove Henøen.