Teatret Vårt er i gang med forarbeidet til en ny forestilling som skal ha premiere til høsten. Den skal handle om tre unge menn som ønsker å få livetpå rett spor ved å starte danseband.

Starter band

For å bli inspirert og lære mer om bandlivet var Teigen og skuespillerkollegene Lars Melsæter Rydjord og Hugo Mikal Skår på plass på Ole Ivars sin showkonsert «Aldri FREåFÅ!» i Teatret Vårt tirsdag kveld. Dansebandet hadde lånt scena som til daglig er arbeidsplassen til Teigen, Rydjord og Skår.

– Jeg hadde det kjempegøy. Ole Ivars har mange fine triks for å få opp stemninga og få liv i salen. De kan dette etter å ha holdt på i 52 år, sier Teigen, og legger til:

– Forestillingen jeg har skrevet handler om tre gutter midt i trettiårene. Mens andre har fått seg dame, barn, hus, hund og stasjonsvogn, ligger disse karene litt etter. Hvorfor det har blitt slik, får vi også vite om. De bestemmer seg for å få litt mer stell på livet, ikke ved å gå toppturer eller Birken, men ved å starte danseband, forteller Teigen.

Ikke akkurat Ole Ivars

Teigen,  som kommer fra indre Østfold,  forteller at han er flasket opp med dansebandmusikken og kulturen.

– Etter to timer med Ole Ivars slo det meg for flinke de er med fansen og hvor stor spilleglede de fortsatt har. Kanskje de tre i vårt band kan bli litt som dem, sier Teigen og legger til:

– Ole Ivars er så mye. Noen ganger ble jeg kjemperørt. Vårt band er ikke helt om dem, vi er tjue-tretti år ynge og har ikke turnert sammen i 52 år. Men ellers er vi ganske like. Fem-seks låter inngår i forestillinga vi jobber med, forteller Bjørnar.

Spent kleiving

Lars Melsæter Rydjord har vært spent på hva slags forestilling han skal spille i.

– Vi er helt i startfasen. Men nå vet jeg at vi kommer til å få det morsomt framover. Allerede på første leseprøve ble jeg overrasket. Jeg tror dette blir kjempegøy. Håpet er at dette blir en forestilling som favner regionen vi bor i, sier Rydjord.

– Min rolle er heller ikke helt definert. Jeg tror jeg må lete litt mer i teksten for å finne ut hvilke egenskaper min karakter skal ha. Når jeg sett og opplevd kameratskapet mellom karene i Ole Ivars, og jeg tror det må bli litt sånn mellom de tre i vårt band også, sier Hugo Mikael Skår.

Bjørnar Lisether Teigen og Lars Melsæter hadde det gøy på forestilling. Foto: HUGO TINGVOLL
Det liker i hvert fall impresario Leif Holger Frisvold å kalle Ole Ivars, dannet på Hamar i 1964. Foto: HUGO TINGVOLL