Den planlagte kvilebua er tegnet av sivilarkitekt Bjarne Josefsen ved Kosbergs Arkitektkontor, en av flere som er med og sponser dette tiltaket. Kosbergs Arkitektkontor har nå sendt søknad til Molde kommune om dispensasjon fra kommuneplanens arealdel, siden hytta ligger i et LNF-område.

Kvilebua blir på 16 kvadratmeter, byggematerialene er stein, tre og glass. Den blir svært fint tilpasset miljøet like under Tusenårsvarden, utsikten gjennom glassfronten blir formidabel. Inne er det planlagt sitteplasser og bålpanne, slik at turgåere kan gå inn og ordne seg mat og drikke sjøl. Det blir ikke montert solcellepanel. Kvilebua blir ikke isolert, men vil være åpen for alle hele tida.

Stiller opp gratis

– Dette er et prosjekt mange samarbeider om å få realisert, forteller prosjektleder Britt Flo til Romsdals Budstikke. Vi møtte flere av dem som står bak planene lørdag, dette er samarbeid basert på dugnad og frivillig innsats.

Anita Nerland Lervik er forslagsstiller. Grunneierne er positive til tiltaket, Toril Møller Natland synes det er et flott tiltak slik at enda flere tar turen ut i naturen.

Elever og lærere ved byggfaglinja ved Romsdal videregående skole skal stå for oppføringen kvilebua. Dersom Molde formannskap imøtekommer søknaden om dispensasjon i løpet av våren, vil byggearbeidet starte etter skolestart til høsten. Da kan bua stå ferdig før snøen kommer, sier Bjørn Erik Olsen, lærer ved Romsdal videregående skole.

Tilpasning

Arkitekt Kjell Kosberg er opptatt av at det blir brukt stein fra fjellet til å kle veggene på kvilebua, slik at den glir så godt som mulig inn i landskapet. Skihyttestyret skal ha ansvar for tilsyn med kvilebua.

De som står bak tiltaket har tidligere orientert plan- og utviklingsstyret i Molde kommune.

– Responsen var positiv, sjøl om et par av medlemmene tok opp problematikken rundt at det ikke skal bygges i Moldemarka, forteller Britt Flo.

Nå går søknaden til plan- og utviklingsstyre, før endelig vedtak i formannskapet.

Gave til alle

– Dette er tenkt som en gave til folket i Molde. Samtidig er det også en gave til jubilantene MOI og Molde kommune, som fyller 125 og 275 år i 2017, forteller Britt Flo.

I søknaden blir det understreket at Tusenårsvarden allerede er godt tilrettelagt og tilgjengelig.

– Å plassere ei kvilebu her vil forsterke Tusenårsvarden som turmål med en ny type opplevelse, uten at det endrer eksisterende karakter av området, heter det i søknaden.

Innervegger i tre og front i glass. Inne er det bålpanne og benker.
Fra venstre forslagsstiller Anita Nerland Lervik, arkitekt Kjell Kosberg, grunneier Toril Møller Natland, prosjektleder Britt Flo, Bjørn Erik Olsen, Romsdal vgs, Ola Fremo, Friluftsrådet, Kirsti Røshol Johnsen, MOI, Arne Syltevik og Bjørn Are Hjelle. Foto: Olav Skjegstad