Professor Kai Andreas Olsen er ikke redd for å ta debatten med Halse.

– Jeg er helt for en åpen debatt, og mener at vi akademikere må være villige til å debattere. Men når hun blir så personretta i sine innlegg må hun også tåle at vi svarer henne, sier Olsen.

Gjorde saka personlig

Olsen mener det var Halse som flyttet fokuset fra en nøytral debatt og over til et personlig plan, og at innlegget hennes var direkte usmakelig.

– Lise L. Halse mener at du bruker hersketeknikk i ditt innlegg, der du beskriver henne som en «yngre, kvinnelig midlertidig ansatt.» Hva tenker du om det?

– Hun kan kanskje mene at det er diskriminerende å skrive det, men det var hun som tok en saklig og nøytral sak om høgskolen og fusjon til å bli personlig. I hennes innlegg beskylder hun oss blant annet for å være juksere.

– Hvordan da?

– Halse skriver at vi later som at vi uttaler oss på vegne av hele logistikkavdelinga, men uten at vi har støtte. Vi kan derimot vise til et allmøte der det var enstemmig at vi ønsker å gå for NHH. Så indirekte skriver hun at vi jukser, og det må ikke få stå uimotsagt. Videre mener hun at vi åpenbart ikke har framstilt data fra spørreundersøkelsen korrekt. En ganske alvorlig påstand mot to kolleger. Hun forsøker heller ikke å belegge sine påstander. Det er uvanlig i denne type debatter, forteller Olsen.

Yngre mot eldre

Professoren mener også at hun ikke kan klage på at de kaller henne yngre.

– I siste avsnitt i innlegget sitt skriver hun at jeg og Kjetil Haugen «setter seg over alle oss andre og høgskolens formelle instanser», og også at vi «bestemmer hvilken veg skuta skal gå, mange år etter at de sjøl har forlatt den». Da sier hun at vi er for gamle til å ha meninger om framtida til høgskolen, og hun bruker det mot oss at vi skal pensjonere oss.

– Hva tenker du om at det kan bli en intern personalsak av dette?

Vel. Jeg har deltatt i mange debatter. Dette tror jeg er første gangen noen ønsker å flytte debatten over til en personalsak, sier Olsen.