Det var Høyre som kom med oversendelsesforslag der de ba rådmannen starte planlegging av utbygging og videre renovering av Midsund skole. Målet er å samle alle elever ved sentralskolen.

– Uansett hvor vi havner i en ny kommune, må vi ha ei plan for hvordan vi skal få en fellesskole i Midsund. Vi har penger som det ikke er grunn til å ta med inn i en ny kommune som medgift. Vi kan bruke dem på oss sjøl, var den klare oppfordringen fra Inger Lise Trønningsdal (H).

Forprosjekt

Høyre mener det opprinnelige forprosjektet kan legges til grunn for planlegging, eller så kan administrasjonen se på nye løsninger dersom dette er formålstjenlig. De ber om at finansieringsmuligheter utredes og at det blir lagt fram ei egen sal for budsjettbehandling.

– Dette er ingen ny sak, alle er enig i at vi bør få en sentralskole. Utfordringen er at vi har ikke penger, påpekte Lars Hagseth (Ap).

– Sjøl om vi har planer i bunnen, har det skjedd mye som gjør det nødvendig å justere disse, sa Frits Inge Godø (V).

Det var enighet om at utbygging av ny sentralskole var noe forhandlingsutvalget burde få garantier for i forhandlinger om ny kommune.

Gammel sak

– Men er ikke dette en repetisjon av nøyaktig samme tema i forrige kommunestyremøte? Jeg tror rådmannen konkluderte med at det var vanskelig å finne kapasitet i administrasjonen til å jobbe med dette nå, sa Arnstein Misund (KrF).

– Vi fikk ei bestilling fra Høyre i august, der vi skulle få fram ei sak til budsjettbehandlingen. Vi har jobbet med dette, men Høyre trakk saka og det skulle bli et felles gruppemøte. I vårt forrige møte skulle dette opp som ei drøftingssak, påpekte rådmannen.

Ville stenge

– Ja, det er riktig. Vi skulle ha et drøftingsmøte. Men Høyre ville stenge dørene og få ut pressa, noe jeg var helt uenig i. Det endte opp med at det ble ingen drøfting, husket Misund.

– Vi ser hvor viktig det er å få ei avklaring i skolesaken. I dag har vi et investeringsfond på 16–17 millioner kroner. Det er viktig at kommunestyret har ei formening om hvor mye medgift de vil ha med seg inn i en ny kommune, mente rådmannen.