• HVA: Liv Strömquist tenker på deg.

  • TID OG STED: Norgespremiere på Teatret Vårt, Plassen, fredag 5. februar kl. 18.00. På turné fra 26. feb.

For det er parforhold det handler om i Liv Strömquist  tenker på deg, en forestilling som er basert på flere av hennes seriealbum – og der vi møter kjendiser som Yoko Ono, Britney Spears, Priscilla Presley, Whitney Houston og Louise Angelica Riise.

– Forestillingen har blitt vist på Dramaten i Stockholm, nå får den norgespremiere her hos oss, forteller teatersjef Thomas Bjørnager.

– Hvorfor nettopp denne forestillingen til å åpne teateråret?

– Den stiller spørsmål som man kanskje ikke har tenkt på før. Som hvorfor fotballgutter ikke blir sammen med fotballjenter. Det handler om våre forventninger til kjærlighet, og om kjønn og kjønnsroller. Men det er gjort med en moderne og humoristisk tilnærming, sier teatersjefen og legger til:

– Dessuten har jeg en forkjærlighet for forestillinger der salen blir fylt av latter!

Tre skuespillere i mange roller

Mandag ble presse invitert til en smakebit på hva som er i vente i Storyville. Tre skuespillere, alle nye fjes ved Teatret Vårt, går inn og ut av de ulike rollene; iført kne- og albue-beskyttere og svarte fotballstrømper.

– Dette er en utrolig god tekst, sier Heikki Riipinen.

– Som handler om hva kjærlighet her, i ulike former og relasjoner, sier Sara Fellmann.

– Louise Angelica Riise er en av karakterene i stykket. Hvordan tror dere hun ville reagert om hun var blant publikum?

– Jeg tror hun ville tatt det med et smil. Det er en idé om en veldig sterk Louise. Jo, jeg tror hun ville synes det er morsomt, sier Line Brå Johansen.

– Hvordan har det vært å jobbe med Strömquists tekst?

– Veldig gøy og lærerikt. Jeg visste ikke hvordan forholdet mellom Elvis og Priscilla var. Samtidig er alt gjort med et glimt i øyet, sier Johansen.

– Og selv om forestillingen er lett og morsom, er det viktige tema som tas opp, sier Sara Fellmann.

Haha! Med brodd

Regissør Elisabet Topp mener Strömquist, som er en kjent tegneserieskaper, radioprogramleder og samfunnsdebattant i hjemlandet Sverige, blottlegger samfunnsstrukturer vi til vanlig ikke stiller spørsmål ved.

– Hun snur ting på hodet, vrir og vrenger på det. Uttrykket er morsomt og satirisk. Det er mye haha! Men med brodd, sier Topp, og forklarer at hun i arbeidet med forestillingen tok utgangspunkt i tegneserieverdenen.

– Vi startet med en hvit boks, og et svart/hvitt uttrykk, samtidig som vi vil skape varme og atmosfære. Som i tegneserierutene er det raske skift, musikk, mye bevegelse, og en muntlig form, forteller hun.

Den hvite boksen egner seg også godt til å pakke sammen når stykket skal ut på turné på mindre spillesteder.

– Som vi erfarte med Mor for enhver pris; problemstillingene er er de samme, enten du bor i byen eller på bygda, sier teatersjef Bjørnager, som forventer mange damer i salen.

– Men forestillingen er ikke bare for jenteklubbene. De bør ta med seg kjæresten, mener teatersjefen.

Skuespiller Heikki Riipinen er enig.

– Forestillingen er et supert date-teater på 1 time og 20 minutter. Dere får garantert masse å snakke om etterpå!