Det rødgrønne flertallet i formannskapet ber rådmannen fremme ei sak for å starte ei ny regulering av Elnesvågen sentrum, inkludert sørsiden. Der har Malme Gruppen tenkt å bygge et stort forretningsbygg som Europris skal være hovedleietaker i. Opposisjonen i formannskapet likte vedtaket svært dårlig.

– Vedtaket skal behandles på nytt i kommunestyret 14. desember. Samtaler vil skje i løpet av disse to ukene, og Malme Gruppen er absolutt med i vår del av planen for utvikling av Elnesvågen sentrum. Vårt mål er sammen å skape et best mulig sentrum for framtida, sier Henøen.

Hun mener at Fræna nå har en sentrumsplan det neppe er mulig for kommunen å realisere, og reguleringsendringen før sørsida av sentrum vil etter de rødgrønnes mening skape et sentrum uten rom for ungdom, barnefamilier og med dårlig trivsel generelt.

– Kommunen har ikke økonomisk bæreevne til å lage undergangen det i mange år har vært snakk om. Det vil bli asfalt og parkering på sørsida. Det er klare råd fra alle faginstanser om at dette ikke er en god utvikling av sentrum.

– Valget til politikerne er nå om vi skal fortsette å gjøre endringer og gi dispensasjoner i den vedtatte sentrumsplanen uten at vi har et felles overordnet mål, eller om vi skal velge å se på hele sentrum under ett på nytt. Vi ønsker en helhetlig utvikling, fastslår ordfører Tove Henøen.