Regjeringsadvokaten i Oslo arbeider med å skrive tilsvaret til stevningen fra Kristiansund kommune om sjukehusvedtaket for det nye fellessjukehuset.

Som kjent har Kristiansund kommune stevnet Helse Midt-Norge inn for tingretten. Kristiansund kommune vil ha kjent ugyldig vedtaket som ble fattet av Helse Midt-Norge 18. desember 2014 og som helseminister Bent Høie stadfestet i foretaksmøte 19. desember 2014, om å plassere det nye fellessjukehuset på Hjelset.

Regjeringsadvokaten tar saka

I Helse Midt-Norge er det jurist Dordi Flormælen og direktør for samhandling, Daniel Haga, som håndterer søksmålet fra Kristiansund kommune.

– Hvordan håndterer Helse Midt søksmålet fra Kristiansund kommune?

– Det er besluttet at Regjeringsadvokaten skal bistå Helse Midt-Norge i denne saka ettersom det er foretaksmøtet i Helse Midt som er stevnet. Foretaksmøtet er helseforetakets øverste organ, med statsråden som øverste myndighet. Det arbeides for tida med å utforme tilsvar til stevningen. I løpet av neste uke blir tilsvaret sendt til Inntrøndelag tingrett, opplyser direktør Daniel Haga til Romsdals Budstikke.

Behandles i Steinkjer

Inntrøndelag tingrett holder til i Statens Hus i Steinkjer. Grunnen til at stevningen skal behandles av Inntrøndelag tingrett er at Helse Midt-Norge har kontoradresse Stjørdal, og sokner til Inntrøndelag tingrett.

– Hvordan er Helse Midt-Norge involvert i søksmålet?

– Foreløpig bistår vi med å utveksle dokumenter med Regjeringsadvokaten, sier Haga som ikke vil kommentere hva innholdet i et tilsvar til tingretten vil inneholde.

Skal vurderes

Regjeringsadvokaten er statens advokatkontor i sivile saker. Regjeringsadvokaten er underlagt Statsministerens kontor, og holder til i Oslo. Rundt 40 advokater er knyttet til Regjeringsadvokaten, under ledelse av Fredrik Sejersted.

Når Inntrøndelag tingrett har mottatt tilsvaret til stevningen, skal retten vurdere om søksmålet skal bringes inn for retten. Når en eventuell rettssak holdes, er foreløpig uvisst.