I dag holder helseminister Bent Høie sin årlige sjukehustale der han gir signaler for styringen av alle landets helseforetak.

I den forbindelsen skal det også være foretaksmøter med alle de regionale helseforetakene, blant andre Helse Midt-Norge. Her skal det blant annet oppnevnes nye styrer.

Ifølge Romsdals Budstikkes kilder, ligger det an til rene mannefallet i Helse-Midt-styret.

Av ni i styret, er tre valgt av de ansatte, og blir ikke berørt. Dette er Ivar Østrem, Anita Solberg og Lindy Jarosch-von Schweder.

Men av de seks som eieren, departementet, oppnevner, er styreleder Ola Strand og styremedlemmene Vigdis Harsvik og Tore Kristiansen på vei ut. Muligens gjelder dette også Brit Tove Welde.

Strand takket nei - «Mørebenken» blir sittende?

Ifølge Budstikkas kilder, har både Ola Strand og Vigdis Harsvik bedt om avløsning. Helse- og omsorgsdepartementet skal ha jobbet hardt for å få Ola Strand til å fortsette som styreleder, men han ønsker å prioritere andre oppgaver.

Hvis også Brit Tove Welde går ut i dag, gjenstår bare to eieroppnevnte i styret, der begge er fra Møre og Romsdal: nestleder Paul Steinar Valle fra Fræna, og Liv Stette fra Ålesund.

I så fall må fire nye oppnevnes i dag for å få på plass nytt styre i Helse Midt-Norge.

Sjøl om Valle er nestleder i dag, skal det ifølge Budstikkas kilder ikke være slik at han rykker opp til å bli ny styreleder.

Får signaler om prioriteringer i Helse-Norge

Det skal være to foretaksmøter i dag. Ett klokka 09.30, der de nye styrene blir oppnevnt. Det andre finner sted etter at helseministeren har holdt sin sjukehustale klokka 11.

Du kan følge talen direkte her.

I foretaksmøtet etter talen, går Høie nærmere inn på hva han ønsker at de regionale styrene skal prioritere i 2018.

Når det gjelder oppnevning av nytt styre i Helse Møre og Romsdal, er det en oppgave for det nye styret i Helse Midt-Norge.