Marit Hoemsnes Angen får Molde kommunes Frivilligpris 2016 for sitt engasjement i demens-saka.

Formålet med Frivilligprisen er å gi frivilligheten et ansikt, og for å markere og synliggjøre frivillige og frivilliges innsats i kommunen.

Den store innsatsen

Frivilligprisen gis til en initiativrik person som med sine ideer har bedret livskvaliteten for andre, og har gjort en stor frivillig innsats i lokalsamfunnet. Med sine ideer og pågangsmot har hun/han bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn, skriver Molde kommune i en pressemelding.

- Årets prisvinner har med sin frivillige innsats vært med på å skape mer åpenhet om demens. Med sine ideer og frivillige innsats har hun vært med på å bidra til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn for personer med demens og deres pårørende. Hun er svært aktiv i Molde og omegn Demensforening og hun har vært med på å starte og drive Pårørendeskole for folk som er berørte av demens. skriver kommunen i sin begrunnelse.

Angen har vært med på å starte tilbudet Lørdagskaféen på Råkhaugen. Lørdagskaféen drives av frivillige, og er en møteplass for demente og deres pårørende.

Tv-aksjonen

marit Hoemsnes Angen sitter i arbeidsgruppa for Aktivitetsvenn for demente – dette tilbudet ble til etter TV-aksjonen 2013 – der Angen også var med og gjorde en stor innsats i forbindelse med innsamlingsaksjonen i Molde.

Prisen ble delt ut på kommunestyremøte på Molde Rådhus torsdag 15. desember.

Marit Hoemsnes Angen, ordfører Torgeir Dahl og kulturprisvinner Otto Midthaug Foto: Molde kommune