Møre og Romsdal fylkeskommune har som ett av sine mål å være en regional utviklingsaktør. Som eier av Molde vg skole har fylkeskommunen gjennom opprettelsen av toppidrettsklassene ved skolen og ved årets cupgull fått et nytt bevis på at utviklingsrollen er reell, og ikke bare en visjon. Og flere av elevene har dette året også fått spilletid på klubbens A-lag, skriver rektor Oddgeir Overå på skolens nettside lørdag kveld.

Kan vinne igjen

Og her forteller han hvilke klasser de ulike spillerne tilhører. Toppidrettslinjen på Molde videregående skole har studier over fire år, slik at levene kan bruke av skoletiden til trening, samlinger og reiser til og fra kamper.

Norgesmestrene går i klassene 1I, 2I, 3I og 4I, og hele 20 av spillerne holder junioralder også neste år. Med andre ord: Ingen blir veldig overrasket om suksessen gjentas i 2017, tilsvarende som i 1995 og 1996, også da med størstedelen av spillerne fra toppidrettsklassene ved Molde vg skole.

Her er listen

Molde vg skole har beviselig landets beste skolelag i fotball for herrer, og bidragsyterne til norgesmesterskapstittelen 2016 er følgende elever:

Klasse 1I: Emil Breivik, Tobias Hestad, Henrik Jenset, Hermann Ræstad, William Røsok og Andreas Uran.

Klasse 2I: Erik Iversen, Eman Markovic, Thor-Olav Moe, Lars Josef Ranheim, Hermann Svendsen, Tobias Svendsen, Leo Østigård, Christian Dahl, Sivert Gussiås, Simen Hagbø og Thomas Nerland.

Klasse 3I: Elias Mordal, Jonatan Byttingsvik og Martin Ove Roseth.

Klasse 4I: Ola Husby, Erlend Hustad (flyttet), Erik Rotlid, Kristian Strande, Adnan Dudic og Sander Svendsen.

Rektor Oddgeir Overå Foto: Erik Birkeland