En mann i slutten av 40-åra er tiltalt for flere alvorlige forhold mot stedøtrene.

Ifølge tiltalen skal han i en periode over flere år ha forgrepet seg på jentene, og truet og slått dem for å tie om det.

De seks tiltalepunktene omfatter blant annet seksuell omgang med barn under 14 og 16 år, og seksuell omgang med stebarn.

Skal ha truet med drap

Mannen er også tiltalt for vold i nære relasjoner, fordi han skal ha brukt omfattende vold og trusler mot jentene for å kunne forgripe seg på dem.

Ifølge tiltalen skal han ha truet med å drepe jentene hvis de sa noe til mora.

Seinere drapstruet han også mora deres med en saks for å hindre at hun gikk til politiet.

Risikerer mange års fengsel

Ifølge statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim hos statsadvokaten i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, var det kona hans som fattet mistanke og varslet politiet i oktober 2014.

– Det er en omfattende og alvorlig tiltale, bekrefter Thorn Nordheim. Hun er sparsom med opplysningene, da det ikke er usannsynlig at jentenes bistandsadvokat vil be om lukkete dører i retten.

Overgrepsbilder

Punktet om seksuell omgang med barn under 14 år har alene en strafferamme på opptil 10 års fengsel.

I januar 2015 fant politiet også overgrepsbilder og bilder som seksualiserer barn hos mannen, som er et brudd på straffelovens paragraf 204a.

– Siktete erkjenner ikke straffskyld for tiltalen. Utover det har jeg ingen kommentar, sier hans forsvarer Astrid Bolstad til Romsdals Budstikke.

Det er satt av tre dager til saka i Romsdal tingrett 2. mai.