Prosjektet som ble startet med arkitektkonkurranse i 2003 nærmer seg realisering. Men kommunen fikk ikke velge entreprenør denne høsten, slik de så for seg.

– Vi har mottatt tre anbud, og men de er vurdert som ufullstendige, og dermed underkjent. Det betyr at vi må lyse ut prosjektet på anbud en gang til, sier kommunalsjef Eirik Heggemsnes.

Omfattende prosess

Han forteller at plan- og utviklingsavdelinga i kommunen sammen med prosjektledelsen har jobbet mye med å kontrollere de mottatte anbudene i høst.

– Det er et veldig omfattende arbeid, og anbudet må oppfylle mange krav, om blant annet dokumentasjon og prissetting. Det blir ikke riktig for meg å gå inn på detaljer i vurderinga, sier Heggemsnes.

Byggestart sommer 2017?

Den nye anbudskonkurransen vil bli lyst ut i desember. Heggemsnes håper å kunne presentere prosjektet til politikerne tidlig på våren.

– Målsettingen vår nå er å ha en sak om realisering klar til sluttbehandling i mars 2017. Hvis politikerne gir den full oppslutning kan vi vente oss byggestart en gang på sommeren i 2017, sier Heggemsnes.

Ifølge kommunens egne planbeskrivelse innebærer prosjektet blant annet utjevning av nivåforskjeller, utflatinger og trapp ned til sjøen.

Fjerning av Torgkiosken, utviding av nåværende Hamnegate fra 11 m til ca. 23 m. Dagens pir erstattes med to nye pirer, ved Torget og ved Fjordgata. Sjøområdet mellom pirene åpnes for småbåtaktivitet. Hele kaikanten skal tilpasses for at folk skal kunne oppholde seg ser.

Starter ved Moldeelva

– Parallelt med anbudssaken jobber vi med å inngå avtaler med samarbeidspartnere. Molde og Romsdal Havn og grunneiere er involvert, en forutsetning for prosjektet er at de er med på finansieringa. Ambisjonen vår er å komme langt med disse avtalene i 2016, sier Heggemsnes.

Den delen av sjøfronten som har vært og som skal ut på nytt anbud strekker seg fra Torget til Storkaia.

Strekket fra Torget og østover til utløpet på Moldeelva er ikke prosjektert enda.

Derimot er alt klart for å sette i gang med Sjøfronten del 2, fra Moldeelv-moloen og langs sjøkanten forbi Brunvollkvartalet.

– Det første som skjer med Sjøfronten er at moloen ved utløpet av elva får hull for å etablere den østre parken, sier Heggemsnes.

Prosjektet Brunvollkvartalet består ellers av en ny molo, en ny nedre bru over elva og en mindre park vest for elva. Samarbeidet med de private utbyggerne har gjort at dette realiseres nå.

Kommunalsjef: Eirik Heggemsnes i Molde kommune. Foto: Erik Birkeland
Det første som skjer med sjøfronten er at moloen nede til høgre på bilde blir slått hull på, og elva rettes ut. Foto: Erik Birkeland