Allerede uka etter fjorårets festival bebudet Moldejazz-sjef Hans-Olav Solli at tradjazz-programmet skulle fornyes.

– Og det gjør vi nå, ved å etablere ei helt ny scene på Rådhusplassen. En arena hvor jazzfestivalen og folkefesten går hånd i hånd. Mange har ytret sterkt ønske om at det skal skje mer der, sier Solli.

Telt på 20 meter i diameter

Den nye scena blir et av Europas største konserttelt, levert av det belgiske firmaet Magic Mirrors.

Teltet, som likner mer et byggverk i tre, speil og fløyel, enn et telt, er art nouveau-inspirert.

– Slike telt har vært brukt i Norge før, blant annet av Hellbillies og Blues in Hell, og av Bergensfest, med stor suksess, sier Solli.

Teltet festivalen har valgt er det neststørste selskapet kan levere, og får såvidt plass på Rådhusplassen med sine 350 kvadratmeter, 20 meter i diameter og 8 høydemeter.

– Kapasiteten er på 600, men vi har valgt å gå for en løsning med bord og sitteplasser. Dermed kan vi få inn 300 gjester hver kveld, sier Solli og legger til at teltet også skal brukes på dagtid – men at han foreløpig ikke kan røpe til hva.

Klart for svette og jambalaya

Med den nye scena midt i Storgata ønsker også festivalen å vise at de tar folkefesten på alvor.

– Vi har ikke hatt det rette lokalet for denne sjangeren. Nå tar Rådhusplassen over for Perspiration Hall. Calle Veght skal få servere sin jambalaya (kreolsk gryte) her også, sier Solli, som har drømt om en slik scene i mange år.

– Vi ser hvordan vi kan løfte arenaer med relativt små grep, jamfør Alexandraparken i fjor. Vi tror dette kan bli en svett, intim og fantastisk scene, og et solid tilskudd til festivalen.

Dixie gjenforenes

Festivalsjefen har booket det populære Perspiration Hall-bandet Ytre Suløen til å åpne den nye scena, som får faste konserter hver kveld kl. 21.00 i uke 29.

– Onsdag og torsdag spiller et energisk og fantasisk bra South Carolina-band kalt Ranky Tanky, som jeg oppdaget selv på Global Fest i New York i januar. De var kveldens store positive overraskelse, og tilhører den såkalte Gullah-tradisjonen, en helt særegen miks av spirituals, soul og jazz, sier Solli og legger til: