Reguleringsplanen for strekningen Lønset - Hjelset kan etter alt å dømme behandles i Molde kommunestyre 23. mars. Det sier Molde-ordfører Torgeir Dahl.

– Fristen for å komme med klager på reguleringsplanen er 1. februar, og vi har hatt en god dialog med ulike parter. Så langt er det ikke kommet fram noe som kan velte videre framdrift, sier Dahl til Rbnett.

Da kan saka legges inn i forslag til Nasjonal transportplan som skal behandles i Stortinget i mai/juni.

Har jobbet bredt

– Prosjekt som er ferdig prosjektert står mye sterkere enn prosjekt som ikke har kommet like langt. I denne saka har vi jobbet inn mot både samferdselsministeren og helseministeren for å samkjøre vegprosjektet opp mot sjukehusutbyggingen på Hjelset. Vi har også tatt det opp med vegdirektøren og hatt en god dialog med Statens vegvesen.

– Hvor viktig er det at vegen kommer før eller samtidig som det nye sjukehuset?

– Svært viktig. Det er jo gjennomført ROS-analyse (risiko og sikkerhet) av vegen, og den viser vesentlig risiko med å legge sjukehustrafikken oppå den trafikken som er i dag. Det innebærer jo også en del ambulansekjøring på en veg som flere steder er smal og uoversiktlig.

Ferdig i 2022?

Status for sjukehuset er nå at byggestart er planlagt i 2018 med ferdigstillelse i 2022.

Dagens veg mellom Lønset og Hjelset har i dag en gjennomsnittstrafikk på 6000 biler pr dag. Med sjukehustrafikken vil trafikken økes til ca 9000 biler pr dag.