Seks lag fra Molde og Aukra deltok i en krevende og intens kamp. Næringslivet og Tekna stilte med dommere, det ble kjempet om fem ulike priser. Spenningen var til å ta og føle på før vinnerne i de ulike klassene ble ropt opp. Til slutt ble det laget som hadde gjort det best totalt ropt opp til ellevill jubel.

Høgt nivå

– Bekk 1 var en klar vinner, samtidig vil jeg si at alle var vinnere. Jeg synes både nivået og kreativiteten er imponerende, sier prosjektleder Line Skov Pedersen til Romsdals Budstikke. Hun jobber til daglig hos Vikenco.

Skjevikpingvinene gjorde det også veldig skarpt og sikret seg klasseseier både i markedsføring og robot. Green River-laget fra Bekkevoll gikk til topps i klassen teknologi.

Vinnerlaget Bekk 1 sikret seg også kjerneverdi- og prosjektprisen. I rapporten fra vinnerlaget ble det blant annet beskrevet metoder for å hindre sløsing med vann, markedsføring med hovedvekt på sosiale medier og bruk av roboter ved hjelp av fargesensorer.

Oslo neste

Nå skal laget representere Romsdal i den skandinaviske finalen på Fornebu den 2. desember. Til sammen 901 lag har deltatt i den innledende runden i hele Skandinavia. 44 lag står igjen. Med godt resultat i Oslo kan det bli en tur til vennskapsturnering i Nederland seinere. Den første utfordringen nå blir å finansiere turen til Oslo.

Stort arrangement

Dette er et stort arrangement med et samlet budsjett på mellom 100.000 og 200.000 kroner i Romsdal. Årets lokale sponsorer var Vikenco og fagforeningen Tekna.

Deltakerne i First Lego League er mellom 10 og 16 år, og alle skolene i regionen er invitert til å delta.

FLL er en kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10–16 år. Den har vært arrangert siden 2000.

Konkurransen organiseres i Skandinavia av FIRST Scandinavia. På verdensbasis deltok 255 000 barn fra over 80 land i 2016.

Hensikten med arrangementet er å øke interessen for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere. Med den entusiasmen vi opplevde på Bekkevoll lørdag, er man godt i gang med dette.