Tirsdag 6. juni blir en travel dag i Romsdal tingrett.

Retten har ofte tre saker samtidig, men sjelden er det tre som har fått så mye medieomtale som disse:

Økonomisk kriminalitet

Det er satt av elleve dager til den omfattende saka om grov økonomisk utroskap. Statsadvokat Magne Nyborg fører saka for påtalemyndigheten i retten til tingrettsdommer Oddne Hansen.

Dødsfall på Åndalsnes

En 23-åring som skal ha slått ham, ble pågrepet og varetektsfengslet for grov kroppskrenkelse. Etter obduksjonen endte tiltalen med det mildere «kroppskrenkelse», fordi slaget ikke kunne koples til dødsårsaken. Det er satt av to dager til saka, som føres av politiadvokat Knut Meek Corneliussen i retten til sorenskriver Svein Eikrem.

Overføres på video?

I en tredje rettssal videooverføres Romsdal tingretts straffesak i Ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsel i Bergen. Den starter også tirsdag morgen, men på grunn av den tiltalte jentas helse føres den i fengselet. Jenta er tiltalt for mordbrann etter brannen i Aleris sin barnevernsinstitusjon i Årølivegen i fjor, og for grovt skadeverk etter branner på andre Aleris-institusjoner på Hjelset og i Alta. Statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim fører saka i retten til tingrettsdommer Eli Brusdal.

Onsdag starter Kristiansund kommunes ankesak om sjukehusplasseringen i Frostating lagmannsrett i Trondheim. Det er satt av fem dager til saka.