Forrige tirsdag ble farenivået for Veslemannen hevet til rødt, da fjellpartiet beveget seg med stor hastighet som følge av mye nedbør.

Elleve personer ble nok en gang evakuert fra hjemmene sine, før de søndag fikk flytte tilbake igjen.

– Liten forståelse

Mandag møtte Åndalsnes Avis Gunn Walstad og Jørgen Sogge, som er svært frustrert over situasjonen.

– Vi var ikke hjemme en gang da vi fikk beskjed om å evakuere denne gangen, og vi fikk svært liten tid på oss. Det er liten forståelse for at det ikke bare handler om å ta med seg en koffert, sier Sogge til avisen.

Tre år på rad

Sammen med kona og dattera bor han under det rasfarlige fjellet Mannen.

Dette er tredje gang familien må evakueres. Både i 2014 og i 2015 sa de til Romsdals Budstikke at de ønsket at fjellet skulle rase fra seg, slik at de kunne få ro.

– Det er her vi hører hjemme, men stadige evakueringer gjør noe med oss, sa familien til avisen den gang.

– Kommer til å skje igjen

Nå sier Sogge til Åndalsnes Avis at evakueringene er i ferd med å få store økonomiske konsekvenser.

Paret er også opptatt av usikkerheten de er påført i forhold til å investere i en eiendom de kanskje ikke bor på om kort tid.

– Vi har en totalt verdiløs eiendom som det ikke er mulig å selge, og alle pengene vi har brukt her og har tenkt å bruke her, kan nå å være totalt bortkastet, sier de til avisen.

Paret sier til Åndalsnes Avis at sentrale myndigheter må etablere kompensasjonsordninger for slike tilfeller som deres.

– Det må etableres ordninger og legges mye bedre til rette før neste gang vi blir sendt bort. Alle vet at det kommer til å skje igjen. Konsekvensen for oss er at vi føler oss tvunget til å legge ned hele virksomheten, sier de til avisen.