I tirsdagens formannskapsmøte i Molde kommune er MHK Elites gjeld til kommunen blant sakene som skal tas opp. Klubben har gjennom året opparbeidet seg en gjeld til kommunen for halleie på over 175.000 kroner. Ønsket nå er at Molde kommune skal ettergi den utestående gjelda.

Det er ordfører Torgeir Dahl som står for saksframlegget, ettersom rådmann Arne Sverre Dahl har erklært seg inhabil i saka. Rådmannen har en datter som spiller på MHK Elites 1. divisjonslag.

Ordføreren foreslår at kommunen sletter gjelda. Beløpet tapsføres innenfor kulturtjenestens budsjettramme for 2016, skriver ordføreren i saksframlegget.

Ny mulig sponsoravtale

Grunnen til at det er så viktig for MHK Elite å få slettet gjelda nå, er at klubben ifølge saksframlegget har forhandlet fram en treårig avtale med en ny stor sponsor. Forutsetningen for avtalen er imidlertid at klubben er gjeldfri før den signeres.

Styreleder i MHK Elite, Per Gjerde, er for tida på reise og var derfor ikke tilgjengelig for å svare på spørsmål fra Romsdals Budstikke mandag. Han skriver imidlertid følgende i en e-post:

– En liten organisasjon har jobbet døgnet rundt siden starten for halvannet år siden for å bygge opp dette nye selskapet. Med tanke på hvordan den økonomiske situasjonen er hos mange toppklubber i fotball og håndball er vi både stolt og glad for det vi har fått til sammen med våre trofaste støttespillere. Sammen med våre sponsorer har vi klart å bygge et fundament som gjør det mulig å drive topphåndball i Molde. Med støtte også fra kommunen vil klubben få det nødvendige overskudd som vil sikre at det ikke blir noen utfordringer med lisensen, skriver Gjerde.

– Avhengig av støtte

Han viser også til undersøkelser fra Norsk Topphåndball, som sa at MHK Elite var blant de mest omtalte klubbene i fjorårets eliteserie.

– Klubben har i dag fem yngre landslagsspillere som trolig vil prege norsk håndball i åra som kommer. Næringslivet har vært helt klar på at et damelag i toppen av norsk håndball er viktig og god markedsføring for vårt område, sier Gjerde.

– Neste år står Moldes nye storstue klar i Træffhuset. Da er det muligheter for å ta ytterligere steg. Med flere lokale landslagsspillere og en helt ny arena vil det være mulig å skape et topplag i Molde, men for at det skal være mulig er klubben helt avhengig av støtte fra både det lokale næringsliv og kommunen, avslutter Gjerde.

Det er ordfører Torgeir Dahl (t.v.) som står for saksframlegget, ettersom rådmann Arne Sverre Dahl er inhabil. Foto: Erik Birkeland