Gutta på russebussen «Hound Dogs 2016» tenkte ikke altfor mye over innholdet i russelåtene sine. De ville skrive ei låt som handlet om hvem de var og hva de dreiv med.

Bør tåles

– Men hvem er det egentlig som gidder å høre på ei låt om grønne plener og trær? Det er viktig å provosere for å skape oppmerksomhet rundt seg sjøl og bussen, sier talsperson Stian Fenstad. Han mener det bør være lov å lage drøye tekster.

– Det må gå an å lage en sang om sex og fest uten at det dreier seg om voldtekt. Det er bare tull. Jeg skjønner ikke at folk orker å sitte og høre gjennom låtene for å analysere seg fram til budskapet. Da er det bare å hoppe over det sporet, sier han.

Ikke provosert

Han opplever at ekstremt få av jentene han kjenner opplever låtene som provoserende. - Det var jentene som sang høyest til alle sangene på russetreffet forrige helg, sier han. Fenstad mener russetida handler om å opptre provoserende og få oppmerksomhet. - Det er vel litt om å gjøre å ha artigst gjeng og å få låta si kjent. Jeg hører låta vår overalt nå, og det er artig. Vi rapper på dialekt, slik at alle vet hvor vi kommer fra, sier han.