Averøy-firmaet Betonmast Røsand skulle etter planen bygge Brunvollkvartalet, og ble i april presentert som totalentreprenør for prosjektet, som består av 92 leiligheter.

– Forhandlinger om en utbyggingsavtale med totalentreprenør for Brunvollkvartalet har tatt noe lengre tid enn først antatt. Dessverre kom vi ikke til enighet med Betonmast Røsand AS om en utbyggingsavtale, og vi har blitt enige om å avslutte samarbeidet vedrørende Brunvollkvartalet, sier adm. direktør Terje Dyrseth i utbyggingsselskapet Brunvoll Strandgata AS.

Ikke lyktes

I en felles uttalelse sier Brunvoll Strandgata AS og Betonmast Røsand AS at de gjennom våren og sommeren har utviklet Brunvollkvartalet i Molde. Partene har ikke lyktes å enes på noen viktige områder, og det er nå inngått enighet om at samspillsavtalen avsluttes.

– Vi har avtalt og er omforent et sluttvederlag for utførte arbeider, og vil ønske Brunvoll Strandgata AS lykke til med prosjektet, sier daglig leder Eskild Røsand i Betonmast Røsand AS.

– Vi vil takke Betonmast Røsand AS for godt samarbeid og arbeid i samspillsfasen. Vi har nå fått et godt grunnlag som vi vil gå videre med i den kommende byggefasen, sier adm. direktør Terje Dyrseth i Brunvoll Strandgata. »

Kleive-Christie

Terje Dyrseth opplyser at Brunvoll Strandgata AS nå har inngått totalentrepriseavtale for utbygging av Brunvollkvartalet med AF Kleive-Christie DA, som i disse dager forbereder oppstart på byggeplassen.

Adm. direktør: Terje Dyrseth i Brunvoll Strandgata AS. Foto: ERIK BIRKELAND

AF Kleive-Christie DA er et formalisert samarbeid mellom de lokale entreprenørene Kleive Betongbygg AS og Christie & Opsahl AS, som også var totalentreprenør på Brunvolls nye hovedkontor og kompetansesenter på Årø.

Ferdig i 2018

– Vi har godt håp om at vi er i gang med riving av fabrikkbygget når vi kommer ut i november. Da endelig kontrakt om utbygging har tatt lengre tid å få avklart, har oppstarten blitt forskjøvet fra september-oktober til cirka medio november. Det endrer ikke byggeprogrammet i vesentlig grad, og vi har som målsetting å ha Brunvollkvartalet ferdig til innflytting på høsten 2018, sier Terje Dyrseth.

47 solgt

Brunvoll har tidligere opplyst at kostnadsramma for prosjektet totalt er på ca. 300 millioner kroner.

Når det gjelder pris, opplyser Terje Dyrseth at de ligger innenfor de budsjettrammene de tidligere har satt – og som de jobber med.

– Vi ser nå fram til å komme i gang med prosjektet, sier Terje Dyrseth, som opplyser at 47 av de 92 leilighetene i prosjektet så langt er solgt.

Rives

Han opplyser at fabrikkbygget og administrasjonsbygget i Strandgata først skal rives. Det skal videre fylles ut og bygges ny kailinje mot fjorden, Som følge av utbyggingsavtalen med Molde kommune, har Brunvoll ansvaret for å bekoste og fylle ut sin del av grønt- og parkanlegget sør for Brunvollkvartalet. Dette blir en del av Molde kommunes plan kalt «Sjøfronten 2». Videre grunnarbeid og bygging av Brunvollkvartalet vil bli startet opp utover vinteren.

Glad for oppdraget

Andreas Ringdal i AF Kleive-Christie, som er prosjektleder for byggingen av Brunvollkvartalet, sier at de er veldig fornøyd med å ha fått oppdraget.

– Med sine 92 leiligheter er det et stort oppdrag. For ordrereserven vår er det veldig bra å ha et slikt stort oppdrag liggende i bunnen, sier Andreas Ringdal. Byggekontrakten er på i overkant av 220 millioner kroner uten moms.

Prosjektleder: Andreas Ringdal i AF Kleive-Christie. Foto: BJØRN BRUNVOLL

Andreas Ringdal framholder Kleive Betongbygg og Christie har hatt et veldig godt samarbeid om byggingen av kontorbygget og kompetansesenteret til Brunvoll på Årø, og at de vil bruke samme modellen på Brunvollkvartalet.  De to samarbeidspartnerne står for 50 prosent hver i arbeidsfellesskapet.

100 mann

Medregnet underleverandører regner  Andreas Ringdal med at det på det meste vil være om lag 100 mann beskjeftiget på prosjektet.

– Det er et spennende og interessant prosjekt, med flott beliggenhet midt i byen. Det er en kurant byggeprosess, sier Andreas Ringdal.

Med dette prosjektet får Molde en ny sjøfront mellom ferjekaia og bussholdeplassen.