- Det er sjelden at det er steikende moro å gå på talerstolen her i salen, så jeg får nyte øyeblikket, kom det fra rådmann Anders Skipenes mandag kveld.

Han kunne nemlig servere sjokknyheten om at Fræna kommune snart er ute av Robek-registerets tvangstrøye. Det foreløpige 2015-regnskapet viser nemlig at kommunen vil kunne dekke inn et tidligere merforbruk på 11,2 millioner kroner.

Dette inneværer adjø til Robek så snart Fylkesmannen får behandlet og godkjent årsregnskapet for Fræna. Som om ikke det er nok, viser også regnskapstallene at Fræna kommune vil være i stand til å sette av et betydelig beløp til disposisjonsfondet.

- Robek-registeret har eksistert i 15 år, og Fræna har vært innmeldt i 11 av disse årene. Vi har bortimot rekord. Nå er vi snart ute av lista. Det er en veldig gledelig nyhet og et stort mål for kommunen, fastslo Skipenes.

Det er mange grunner til at Fræna har kommet seg ut av klisteret. Ikke minst har man et positivt regnskapsavvik på 8,5 millioner kroner på grunn av at man har beregnet en høyere pensjonskostnad enn beregningene viser at kommunen får.

Videre har driftsenhetene i kommunen nå begynt å holde sine rammer, og signalene om sviktende skatteinngang viste seg å ikke holde stikk.