Ordfører Kjell Neergaard i Kristiansund sier i et intervju med Tidens Krav at da Stortinget landet på 10 regioner, var det lett å skjønne at Møre og Romsdal skulle bestå som egen region.

– Ingen vil innrømme det, men vi har jo hatt en følelse av at dette har vært en rigget prosess, sier Neergaard.

Ingen seriøse nabosamtaler

Fylkeskommunens tilnærming til saken, der de kun ville utrede alternativ der hele fylket gikk inn, kan også være et tegn på at de allerede da så for seg å beholde fylket som i dag. Et totalt fravær av seriøse nabosamtaler med andre fylker er et annet tegn på det samme, sier Neergaard til Tidens Krav.

Seks nordmørskommuner ønsker å bli en del av Trøndelag, men de får motbør fra politikere som Harald Tom Nesvik (Frp) og Helge Orten (H).

– Blir for liten

Neergaard mener Møre og Romsdal vil bli en for liten region med Molde som regionhovedstad - mellom store regioner som Vestlandet/Bergen og Trøndelag/Trondheim.

Kristiansund-ordføreren er ikke enig med Helge Orten som har argumentert med at det er en mer omfattende prosess å dele opp fylker enn å slå hele fylker sammen.

– Nå skal vi lage regioner som skal stå seg i de neste 50 årene, og da kan vi ikke la oss stoppe av at det blir mer praktisk arbeid med å splitte et fylke, hvis det er en splitting som er det riktige på lang sikt, sier Neergaard.