Måndalingen Lars Wenaas har vært Oslos ukronede hotellkonge helt siden han kjøpte Oslo Plaza. som med sine 676 rom i dag er byens desidert største.

Nå kan han midlertidig bli forbigått av Petter Stordalen, som har fått det rødgrønne byrådets godkjennelse for å utvide Royal Christiania fra 532 til 815 rom.

Men Lars Wenaas har lenge jobbet med utvidelsesplaner, som igjen vil gjøre Oslo Plaza til hovedstadens største. Ønsket er  å få utvide med 375 rom. Dat betyr i så fall at Oslo Plaza blir på 1.051 rom. Utvidelsen er anslått å koste ca. 500 millioner kr.

Åpnet til 1952-OL

Dagens Royal Christiania het Hotell Viking da det ble åpnet til Vinter-OL i Oslo i 1952, Da var det Skandinavias største hotell.

Det har i flere år vært jobbet med å få til en utvidelse av Royal Christiana. Ifølge Finansavisen har det rødgrønne byrådet i Oslo nå overkjørt sin egen fagetat, og godkjent utvidelsesplanene.

Det skal bygges en ny fløy på 16 etasjer og en konferansesal for minst 1.000 gjester. Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune mente det var altfor mye, og lanserte sitt eget utbyggingsforslag. Men byrådet sa ja til utbyggerens forslag.

Utvidelsen er anslått til å koste én milliard kroner, og skal stå ferdig i 2020.

Wenaas satser

Wenaasgruppen har planene klare for å gjøre Oslo Plaza, som ble bygd i 1980, enda større. Men de er ennå ikke godkjent,

– Du konkurrerer med Petter Stordalen om å ha det største hotellet i Oslo, Lars Wenaas?

– Vi har holdt på med utvidelsesprosjektet for Oslo Plaza i ganske lang tid. Det er åtte år siden vi begynte. Dette er ikke akkurat noen konkurranse om være størst. Men vi håper å få bygd ut Oslo Plaza, og har hatt en dialog med Plan- og bygningsetaten i Oslo i lang tid. Vi venter at saka kommer til politisk behandling ved halvårsskiftet. Vi håper å få gjennomslag for vårt forslag, sier Lars Wenaas. Han venter en avklaring i løpet av året.

Wenaasgruppens forslag innebærer en utvidelse opp mot 40 etasjer, og en påbygging av en lavere fløy.

I likhet med for Royal Christiania, har Plan- og bygningsetaten også et annet forslag enn utbyggeren for Oslo Plaza.

Marked

– Det er et stort prosjekt, med god beliggenhet. Det er stort behov for hotellrom i Oslo sentrum, sier Lars Wenaas, som tror markedet er der.

Han bygde for øvrig et nytt stort Radisson Blu- og Park Inn-hotell på Alna i Oslo for ikke lenge siden. Det ligger like ved E6.