MOLDE: 28. desember arrangerer Molde Næringsforum og Molde kommune Romjulstreff for 11. gang.

– Vanligvis har rundt 30 bedrifter deltatt. Denne gangen var interessen såpass stor at vi har utvidet til 37. sier prosjektleder Britt Blichfeldt i Molde Næringsforum.

Over hundre ledige jobber blir promotert på Romjulstreffet i år.

– Det som er ekstra spennene i år er at det er et større spekter av ledige jobber. Før har det vært mange ingeniørstillinger, nå er det også helt andre stillinger, for eksempel i helsesektoren, sier Blichfeldt.

Knytter kontakter

Romjulstreffet arrangeres på rådhuset i Molde.

– Et møtested både for dem som bor her og de som er heime på juleferie. Her kan de som er ute etter jobb i regionen møte næringslivet og knytte viktige kontakter og nettverk. Flere ganger har vi hørt at et besøk på romjulstreffet har ført til ansettelse i en av Molderegionens bedrifter, sier daglig leder Britt Flo i Molde Næringsforum.

– Det bør også være interessant for dem som for eksempel er heime i Molde på juleferie og er ute etter sommerjobb. Her er en mulighet til å promotere seg, sier Flo.

Hun mener den store interessen for treffet i år tyder på at pilene begynner å peke oppover.

– Pilene begynner å peke forsiktig oppover. Det er en mer optimistisk tone, Mange har greid å omstillie seg til en ny hverdag, funnet nye markeder og nye nisjer, Det har ikke løsnet for fullt ennå, men det er bedring, sier Flo.

– Flott arena

Konsulentselskapet Sweco Molde er en av bedriftene som bruker Romjulstreffet til å rekruttere. Selskapet ansetter nå flere i Molde.

– Romjulstreffet er en flott arena for å vise fram hva vi arbeider med, og for å møte mulige nye medarbeidere i en tidlig fase. Vi har gode erfaringer med å rekruttere gjennom Romjulstreffet. Det er positivt å treffe jobbsøkere i en uformell og hyggelig setting, sier fungerende gruppeleder Ida Sigerseth i Sweco Molde. Sigerseth sier det er viktig for selskapet å vise seg fram lokalt for å være i forkant av utviklingen.

– Vi ønsker å engasjere oss mer lokalt slik at vi i enda større grad kan bidra til en framtidsrettet utvikling i vår region, sier Sigerseth.

Mer konkret

Moldeordfører Torgeir Dahl mener at årets Romsjulstreff er ekstra interessant.

– Vi opplever vel nå at det generelle konjunkturomslaget også har slått inn hos oss. Det har jo vært stor nedbemanning i noen bransjer, men nå ser vi at flere av disse bedriftene aktivt går ut og søker etter folk igjen. Så det jeg synes er spennende med romjulstreffet denne gangen er at det er mer konkrete stillinger ute i markedet, sier Dahl. Han mener å se mer optimisme i næringslivet enn tidligere. En del har med sjukehuset å gjøre, tror han.

– Den endelige avklaringen i forhold til sjukehuset betydde mye. Den vil ha innvirkning blant annet på rekrutteringa til spesialisthelsetjenesten. Så får vi i tillegg et boost i forhold til selve sjukehusbygginga, sier Dahl.

– Nå må vi bare jobbe knallhardt slik at vi også får på plass et godt innhold i sjukehuset, legger han til.

Dahl mener det årlige treffet fjerde juledag er en fin måte å synliggjøre bredden i næringslivet i regionen på. Ikke minst de unge jobbsøkerne.

– Vi vet at mange unge mener dette treffet er en god måte både å møte næringslivet og hverandre på, sier Dahl.

Stor pågang fra bedrifter som ville inn på Romjulstreffet i år, sier prosjektleder Britt Blichfeldt. Foto: Andreas Winter