Det er i en NTB-melding fredag morgen at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier at strukturreformen blant høgskoler og universitet nå avsluttes.

– Dette er så langt vi kommer i denne perioden, og det er vi godt fornøyd med. Dette er en den største reformen av høyere utdanning på 20 år, sier kunnskapsministeren til NTB.

Peker på Molde

Fredag slår regjeringen sammen Høgskolen i Hedmark og Høgskolen på Lillehammer til den nye Høgskolen Innlandet. Med det har 33 av landets høgskoler og universiteter blitt til 21 gjennom sju ulike fusjoner siden kunnskapsministeren dro i gang reformen for ett og et halvt år siden. I tillegg har fire private høyskoler slått seg sammen til én.

Mye motstand

Ved Høgskolen i Molde har det vært betydelig motstand mot reformen. Mange har vært tydelige på at de helst vil fortsette som før.

Ikke tvang

Nå kan motstanderne mot reformen og kravet om sammenslåing puste lettet ut – i hvert fall foreløpig.

– Vi kommer ikke til å presse mer på for å tvinge dem sammen med noen andre. Med tanke på hvor stor motstand det var mange steder i starten, er vi godt fornøyde med hvor langt vi har kommet, sier Røe Isaksen.

Kunnskapsministeren sier han vil komme med en stortingsmelding om kvalitet i høyere utdanning på nyåret for å sikre at de sammenslåtte enhetene gir bedre kvalitet.