Nå kan det imidlertid virke som at butikkens fremtid er usikker. Lørdag ble nemlig sukkerglade kunder møtt av nedtrukket gitter og stengte dører, med beskjed om at butikken holder midlertidig stengt.

– Det som har oppstått er et resultat av en prosess som vi har holdt på med i lang tid. Det er ikke nytt for oss at butikken har slitt. Det er heller ikke til å legge skjul på at vi har vært misfornøyd med driften. Vi har mistet litt troa på konseptet deres, sier Roger Beinset, utleieansvarlig for Moldetorget, Amfi Roseby og Molde Storsenter.

Han legger til at det likevel ikke er 100 prosent spikret at butikken på Moldetorget skal stenges for godt.

– Vi er bundet av kontrakten, og kan ikke gi et endelig svar på hva som skjer før det formelle eventuelt er avsluttet.

Flere konkurser

Bare i år har flere Godteland-butikker, blant annet i Kristiansund, Trondheim og Sandefjord, blitt slått konkurs.

Daglig leder for butikken i Kristiansund, Wanja Hvitsand, sa til Tidens Krav (krever innlogging) i mars at det ikke var økonomisk gjennomførbart å drive lenger.

– Vi er en luksusvare. I trange økonomiske tider er vi den første folk sorterer bort til fordel for andre billigere alternativer, sa hun.

Mangler styreleder

Regnskapstall fra proff.no viser at likviditetsgraden for Godteland på Moldetorget er lav. Det er selskapet Moldegodt AS som driver butikken. Ifølge Brønnøysundregistrene har ingen trådt inn som styreleder etter at Jim Ronny Olsen fratrådte 20. februar i år.

Verken han eller daglig leder Torgeir Sletvold har besvart Romsdals Budstikkes henvendelser de siste dagene.

– Store ambisjoner for lokalet

Ifølge Beinset er Godteland etablert i et av de aller beste lokalene på Moldetorget.

– Det ligger like ved hovedinngangen, så beliggenheten er svært attraktiv. Det er en stor etterspørsel etter dette lokalet. Vi ser på en eventuell avvikling av Godteland som en god mulighet til å få inn et nytt og spennende konsept, som vil være et positivt tilskudd til både Moldetorget, Thon Eiendom og byen, sier han.

– Vi har ambisjoner for dette lokalet, og ønsker å ta tiden det trenger for å få på plass en ny leietaker. Lokalet kan godt stå tomt en liten stund, slik at vi finner en riktig leietaker med et solid konsept. Vi har allerede en liten liste over interessenter, men det er spesielt én som skiller seg ut, legger Beinset til.

– Kan du si noe om hvilket konsept dere håper på?

– Jeg har ikke lyst å røpe noe før vi har fått fisken fast i snøret. Men jeg kan si at det er snakk om et helt nytt konsept, som etableres i Norge i disse dager. Hvis vi får det til, blir dette en av de første butikkene her til lands. De synes lokalet er litt i det minste laget, men forhåpentligvis kan beliggenheten veie opp for det.

Det er fremdeles uklart hva som skjer med butikken. Utleieansvarlig for Moldetorget sier at flere allerede har meldt sin interesse for lokalet. Foto: Erik Birkeland