Per Olov Enquists Pris tildeles i år Lars Petter Sveen. Dette skriver Aschehougs nye nettstted Ugla.

– I sin siste roman skriver Lars Petter Sveen gjennom et kaleidoskop av fortellinger frem mytiske, historiske og bibelske skikkelser som speiler sin egen tid like mye som vår kulturarv og moderne samtid. Historien er lagt til tiden fra Jesu fødsel i Betlehem til førti år etter hans død, er den en fortelling om ondskapen i verden, med kjærligheten som omdreiningspunkt. Guds barn er på alle måter et velfortjent gjennombrudd av en ung forfatter som i sitt forfatterskap viser stor modenhet, egenrådighet og djervhet, uttaler juryen.

En ære

Lars Petter Sveen er født i 1981 i Fræna i Møre og Romsdal. Han er tidligere elev ved Skrivekunstakademiet i Bergen.

Sveen debuterte i 2008 med novellesamlingen Køyre frå Fræna, som han vant både Tarjei Vesaas’ debutantstipend og Aschehougs debutantstipend for.

To romaner

Siden debuten har han utgitt to romaner: Eg kjem tilbake (2011) og det litterære gjennombruddet kom i 2014 med Guds barn. For den romanen høstet han strålende kritikker, mottok Nynorsk litteraturpris, nominert til Kritikerprisen for beste voksenbok, til Ungdommens kritikerpris, Natt & Dags Oslopris og P2-lytternes romanpris, og den er solgt til USA, Sverige og Danmark.