Onsdag 6. april kjørte de tre tyvene fra Gudbrandsdalen til Åndalsnes og Vestnes, og deretter videre til Ålesund. Før de satte kursen mot Molde.

Nå lurer politiet på om du har mistet lommeboka di i løpet av onsdag eller torsdag i uke 14. I så fall vil de gjerne snakke med deg.

Dette opplyser politibetjent Hilde Gustafson til nettavisa GD.no.

Tatt i Molde

Den 6. april ble nemlig de tre pågrepet i Molde. Saken etterforskes ved en spesialgruppe ved Trøndelag politidistrikt som kalles MVK-gruppa, en forkortelse av mobile vinningskriminelle. Målet er å samle etterforskningen i saker der gjerningspersoner beveger seg fra distrikt til distrikt.

Og i den aktuelle perioden har de tre vært på tyveriraid.

Tyveriene skal i følge politiet i hovedsak ha skjedd inne i butikker og butikksentre. Det er eldre personer som har vært mest utsatt for tyvene og ofrene skal ha blitt frastjålet lommebøker. Tyveri skal også ha skjedd fra kafeer, der uheldige personer har latt lommeboka ligge litt for tilgjengelig for langfingrede personer.

Uten tilsyn

– Tyveriene foregår ved at en gjerningsperson tar lommeboka fra en veske som ligger uten tilsyn, mens en annen er i nærheten og samarbeider med tyven. Andre ganger skjer det fra en handlevogn eller rett ut av lomma til eieren, forteller Gustafson til GD.

De tre har kjørt fra Grue i Hedmark den 5. april. De kjørte gjennom Gudbrandsdalen, til Romsdal og videre Sunnmøre. Da de tre returnerte til Romsdal og kom til Molde, ble de pågrepet.

Dersom du har mistet lommeboka di i i dette området på de aktuelle dagene så vil politiet gjerne at du kontakter den lokale politistasjonen eller lensmannskontoret.