Åndalsnes våknet søndag morgen opp til dramatiske overskrifter. En 21-åring var funnet død. Flere vitner fortalte om et basketak mellom avdøde og en 23-åring tidligere på natta. 23-åringen ble dermed hentet av politiet og fraktet til politistasjonen i Molde.

Har forklart seg

Den siktede 23-åringen har gjennom søndagen forklart seg for politiet. Han blir bistått av advokat Øyvind Panzer Iversen. Hva som har kommet fram i avhøret, vil imidlertid politiet ikke uttale seg om.

Er formelt siktet

Ut fra siktelsen må politiet mene at basketaket mellom siktede og avdøde har noe med dødsfallet å gjøre. I en pressemelding sendt ut klokka 14.20 søndag ettermiddag, skriver etterforskningslederen at 23-åringen er siktet etter straffelovens (2005) § 272 som gjelder grov kroppskrenkelse.

Se faktaboks nede til høyre om hva paragrafen om grov kroppskrenkelse inneholder.

– Påtaleansvarlig vil vurdere varetektsfengsling i løpet av søndag kveld, forteller Moen.

Søndag kveld klokka 23.30 får Rbnett opplyst fra operasjonsleder at det blir tatt stilling til varetektsfengsling først i løpet av mandagen.

Vil bli obdusert

De pårørende til avdøde er varslet i løpet av søndagen. Det er satt i gang kriminaltekniske undersøkelser og taktisk etterforsking. Saken etterforskes i samarbeid mellom Molde politistasjon og Rauma lensmannskontor.

– Det vil bli begjært obduksjon, men foreløpig ikke avklart når dette blir gjennomført, informerer etterforskningslederen.

Vil ha flere tips

Etterforskningen er fortsatt i en tidlig fase, og politiet ønsker derfor å komme i kontakt med personer som kan gi dem relevant informasjon.

Det er utfordrende for politiet at det i Rauma var to store fester lørdag kveld. Politiet er interessert i alle tips og observasjoner og har allerede avhørt en rekke personer i saka.

– Vi ber om at vi får ta stilling til hva som er relevant informasjon. Folk må ikke ta for gitt at det de vet eller har sett allerede er kjent for politiet, sier etterforskningsleder Moen. Han understreker også at politiet er interessert i informasjon om alle konflikter og voldshendelser i tilknytning til åstedet.

– Alt dette er ting som kan være relevant for oss, sier Moen.

«Vi ber om politiet får vurdere hva som er relevant og hva som evt. er kjent for politiet. Politiet kan kontaktes på telefon 994 47 252 eller 02800», skriver politiet i en pressemelding.