På et pressemøte tirsdag ble det offisielt at det er Emelie Forsberg og Kilian Jornet som er årets Raumaambassadører.

Enorm rekkevidde

Årets Raumaambassadører har bodd i Rauma i knappe to år, men har likevel rukket å markedsføre kommunen mer enn de fleste via sosiale medier.

– Gjennom film og bilder viser de mye av hva livet og fritiden i Rauma har å by på. Med over 900.000 følgere på Facebookk og over 600.000 følgere på Instagram, har de en rekkevidde vi fra Rauma bare kunne drømme om, sa leder i Rauma næringslag, Arvid Gjerde.

Det er næringslaget som står for sjølve utdelinga som vil skje under Ytterveggen show i romjula.

– På grunn av at vi tror mange har lyst til å få med seg dette, fikk vi lyst til å gjøre det offisielt allerede nå, sier Ane Marte Hammerø i Nordveggen.

– Fortjent

– Vi synes det er utrolig gledelig at de av alle steder i verden valgte å komme hit, sier Gjerde.

– At småbruket på Hovdeneset skulle bli stedet hvor disse verdensstjernene valgte som base er ingen selvfølge. Nå har de blitt gode Rauma-ambassadører på svært kort tid, sier næringslagslederen, og kaller prisen svært fortjent.

– Gavepakke

– For kommunen er det ei gavepakke, rett og slett. Det er ingen tvil om at alle dem som ser bildene deres herfra, så er det noen som vil komme hit også, sier Gjerde.

– Med tanke på hva reiselivet her ville hatt økonomi til sjøl, er dette vanvittig verdifullt for kommunen, fastslår Hammerø.

– De er genuine aktører, som formidler en lidenskap for fjell, natur og livet her, sier Hammerø.

– Og Emelie poster ikke bare bilder fra trening. Parallelt med løpebilder, poster hun bilder av nybakte boller, kjøkkenhage og hverdagslivet ved fjorden. Da har verdi for oss også som bo- og arbeidsregion, og ikke bare at det er et turistmål, mener hun.

– Og så har de jo fått seg en fantastisk plass å bo ute på Hovdeneset, fastslår Gjerde, som sjøl bor i nabobygda Innfjorden.

Kriterier

I kriteriene til prisen står det blant annet følgende om mottakerene:

«Vedkommende har på en positiv og synlig måte representert Romsdal, Åndalsnes og Rauma, og dermed bidratt til å sette vår kommune og vår region på kartet. Utnevnelsen til 'Årets Rauma-ambassadør' er en takk for den uoppfordrede innsatsen som er utført til fordel for vår kommune. Det er samtidig et håp om at utnevnelsen gir inspirasjon til en fortsatt positiv innsats for Rauma kommune og vår region.»

Takknemlighet

Tidligere vinnere av prisen, som første gang ble delt ut i 2003, er blant annet Gaute Grøtta Grav, Oddgeir Bruaset og Kjetil Siem.

– Med prisen ønsker vi å vise takknemlighet overfor jobben de gjør, sier Gjerde, og legger til at de først hadde flere kandidater:

– Men det var et enkelt valg. «Argare» ambassadører for naturen vår enn disse to skal man lete lenge etter!

Arvid Gjerde er leder i Rauma næringslag som står for utdelinga av prisen «Årets Rauma-ambassadør». Til venstre er Ane Marte Hammerø i Nordveggen. Foto: Ragnhild Bakke