Den unge trønderen slo seg skikkelig vrang inne på et av Moldes hoteller natt til søndag. Til slutt måtte politet tilkalles, og det ble et langvarig oppdrag.

- Vi måtte bruke store ressurser på å holde mannen rolig, sier operasjonssentralens leder Jan Helge Kjøl.- Mannen i 20-åra måtte bringes til lege før vi etter en tid fikk tatt ham med oss til arresten. Først ved 03.50-tida var han på plass der, men han var såpass krevende at vi måtte la politipatruljen være tilgjengelig ved arresten også utover morgentimene.

Kvinne trengte hjelp

Og mens dette pågikk fikk politiet klokka 02.45 melding om en ung kvinne som lå og sov ute på gata i Langmyra-området. Politiet hadde i første omgang ingen ledig patrulje å avse til dette oppdraget, men ambulansepersonell rykket ut til stedet. Den unge kvinnen i tenåra var også i en slik tilstand at de ikke var i stand til å håndtere henne på egenhånd.

En politipatrulje måtte derfor avslutte et annet oppdrag og sette kurs til det aktuelle området for å hjelpe til. Den unge kvinnen måtte bringes til lege og oppdraget varte helt frem til klokka 07.50.

- Dette gjorde at vi ikke hadde patruljer å avse til andre oppdrag.

- Er dette uvanlig lange oppgaver på en natt til søndag?

- Det er sånn som skjer fra tid til annen. Men det er selvfølgelig problematisk i forhold til andre meldinger om hendelser vi får inn, men som vi ikke kan rykke ut til, avslutter Kjøl.