I ukas episode av I-laget har Hanne Fleischer og Rune Hoel fått besøk av Joakim Myklebost Tangen. Han er en ivrig FPUer som er drittlei av ordet «klima».

– Andre saker som er mye mer viktig

De fleste har meninger om klimaet. Noen mener de er menneskeskapte, mens andre mener at de ikke er det. Noen mener det må skje en endring nå, mens andre mener vi har god tid.

Tangen er en av de som mener man bør ta det med ro.

– Man må tørre å fortelle hvor skapet skal stå. Jeg er en person som kanskje ikke har det mest politiske korrekte synspunktet på det med klima. Jeg syns det er mange andre saker som er mye mer viktig, sier Tangen i podkasten.

Oljeavhengig

20-åringen mener det blir for mye klaging og for lite handling når det kommer til klimaspørsmålet. I podkasten snakker han blant annet om hvor viktig han mener den norske oljeproduksjonen er.

– Vi kan ikke leve av klippe håret til hverandre og drive kaffebarer. Det blir det ikke milliarder av. Norge er et veldig oljeavhengig land.

Du får høre mer om hvorfor han tenker sånn i ukas podkast-episode.

– Ta det helt med ro

Tangen tror på ingen måte at verdens undergang er rett rundt hjørnet.

– Jeg tenker at man må senke skuldrene og ta det helt med ro.

Han forteller om at roping og skriking om klimaendringer ikke vil føre til noe mer enn et medieoppslag, og at man derfor heller bør begynne å tenke ut hvilke løsninger man har på problemet.

– Hvis du tenker på politikerne som styrer landet så tror jeg mange av de er dritt lei av å høre på roping og skriking. Det begynner å bli veldig useriøst, sier han og fortsetter:

– Det er kjempebra at folk engasjerer seg, det er greit at du har poengtert problemet, men du må kanskje begynne å tenke på hvilke løsninger du har på problemet.

Videre i podkasten diskuteres alt fra om klimaendringene er menneskeskapte til Tanges mening om elbil. Klimaaktivist Greta Thunberg bli også nevn.