– I forbindelse med utdanninga og perioden i England var det veldig intenst med musikken. Det ble kanskje litt mye. Så fikk jeg familie og to barn, og det har på en måte ikke vært ro til å ta det opp igjen...

Kyrre Bjørdal Sæther, utdannet fra LIPA («Paul McCartney-skolen» i Liverpool), til daglig ungdomsskolelærer på Bergmo, samt dirigent for Fuglset mannskor, retter seg opp i den lilla sofaen i studioet til 1fm.

– Ikke det at jeg har mer ro eller tid nå. Men nå har jeg bestemt meg. For å satse på musikken igjen. Det må ut!

Julelåt og video

Det første hørbare resultatet av den beslutningen er låta «Ei magisk tid», som Kyrre skrev i fjor, og som har vært framført av Fuglset mannskor. Låta lanseres 1. desember med video innspilt hjemme i en julepyntet stue i oktober.

– Jeg har fått testet hva som funker og ikke med låta. Koret sang på bokmål, mens jeg gir den ut på dialekt, med sterk vokalfronting, sier Kyrre.

– Verden er full av jule-pop-låter – trenger vi en til?

– Trenger og trenger. Jeg tror mange har et sterkt ønske om å omfavne julemusikken. Samtidig er det business for mange også, sier Kyrre og legger til:

– Det gjelder ikke for meg, altså. Det er overraskende kostbart å gi ut musikk på et bra nivå. Ønsket mitt er å få dele og spre glede.

Pop-plate i 2017

Julelåta gis ut i 300 eks. på cd. I 2017 kommer det flere engelskspråklige singler på strømmetjenester som til slutt skal bli et album. På eget, nyopprettet selskap: KBS Productions.

– Det er pop-låter, ja. Det blir sett på som en litt skitten sjanger. «Er du så glatt, da». Men god musikk skinner gjennom uansett sjanger, mener Kyrre.

– Hva er ambisjonen med satsinga?

– Jeg skal ikke kutte ut dagjobben, familielivet og snø-freser’n, nei. Men jeg håper det kan åpne noen nye dører. Som å samarbeide med andre. Det er utrolig mange dyktige musikere her, sier Kyrre, som har med seg Kolbjørn Venaas jr. Randi Anita Dale på julelåta, som er mikset av Bjørn Ove Hagset.

I studio: Kyrre Bjørdal Sæther blir intervjuet på 1fm i forbindelse med slippet av julelåta «Ei magisk tid». Foto: Vera Henriksen