85-årige Asbjørn Jordahl har livslang fartstid i Ap, blant annet som tidligere ordfører i Kristiansund og statsråd i Odvar Nordlis regjering.

Nå går han i et leserinnlegg ut og oppfordrer velgere i Kristiansund til å stryke førstekandidaten på Aps stortingsliste. Førstekandidaten er som kjent nordmøringen Else-May Botten, som har bodd lenge i Molde.

I innlegget skriver Jordahl blant annet at det nå er viktig å bruke stemmeretten, slik at man kan ha håp om berge sjukehuset i Kristiansund som et velfungerende sjukehus også i framtida. Da mener Jordal at en bør stemme Arbeiderpartiet, men at partiet trenger «en vekker».

- Jeg vil komme til å stryke førstekandidaten på Arbeiderpartiets liste, og jeg håper jeg får mange velgere med meg på å gi dette varselet, skriver Jordahl i innlegget.

- Hva forventer du å oppnå med denne oppfordringen, Jordahl?

- Jeg kjenner holdningene til mange velgere, og ser faren for at det blir liten oppslutning om valget. Det er stor skuffelse og frustrasjon i Kristiansund over beslutninger som er tatt i sjukehussaka. Her foreslår jeg en måte velgere kan få utløp for harmen uten å stemme Rødt eller Nordmørslista, og samtidig bidra til regjeringsskifte, sier Jordahl til Rbnett.

- Stoler du ikke på førstekandidat Else-May Botten?

- Dette handler ikke om henne personlig. Poenget er at ved å stryke førstekandidaten, er det en beskjed til de på toppen om at sjukehussaka er blitt et mareritt for Kristiansund, sier Jordahl.

Han vet at over halvparten av Ap-velgerne må stryke kandidaten før det får noen konsekvens for kandidatrekkefølgen.

- I praksis vil dette ikke få noen betydning i den forstand. Det viktige her er å gi et signal, og få gitt uttrykk for frustrasjon, og si at vi forventer noe annet, sier Jordahl.

Else-May Botten ønsket ikke torsdag kveld å kommentere Asbjørn Jordahls utspill.