Tidlig søndag morgen ble det satt igang en svært omfattende leiteaksjon på Baret mellom Haukebø og Mordal i Molde, etter at en motorsyklist hadde kjørt utfor vegen.

Motorsykkelen ble raskt funnet, men føreren var søkk vekk.

Det skulle gå nærmere 12 timer før politiet kom i kontakt med han.

Har forklart seg

Mannen var inne til avhør søndag kveld.

- Han har forklart seg om hva som skjedde og sin involvering i saka, men vi kan ikke komme inn på hva som ble sagt i avhøret, forteller Kjell O. Moen, etterforskningsleder ved Molde politistasjon.

Etterforskes

- Politiet var på stedet svært raskt etter melding om ulykka. Ble han forfulgt av politiet?

- Jeg kan bekrefte at politiet hadde blitt oppmerksomme på motorsyklisten og at det var en forfølgelse forut, men at dette var avslutta da ulykka skjedde, sier Moen.

På grunn av dette er spesialenheten rutinemessig varslet.

- Alvorlig sak

Etterforskningslederen forteller at de ikke er ferdig med avhør ennå.

- Det ble brukt betydelige ressurser i leiteaksjonen etter mannen, og det er det særlig alvorlige i denne saka. Så nå går etterforskninga på om og i hvilken grad han skjønte hva som foregikk i tida etter utforkjøringa.

- Ikke bare ble det brukt store ressurser og mange timer, men disse ressursene - eksempelvis helikopteret - kan ha blitt prioritert bort fra andre saker på grunn av dette. Ei trafikkulykke har potensielt stort skadeomfang, og da vil det bli prioritert, legger Moen til.

- Hvorfor kan dere ikke si mer om mannens forklaring?

- Vi oppfordrer alle til å melde fra til politiet om ulykker selv om de kanskje er skyldige i straffbare forhold, for å unngå krevende og omfattende leiteaksjoner. Da blir det feil av oss å samtidig gå ut med det som blir sagt i avhøret. Vi frykter det kan gjøre at folk vegrer seg til å varsle oss i framtida, sier Moen.