Pedersen Hjelseth uttaler seg som nestleder i styret for Molde kino AS og lokalpolitiker for Ap. Han er imidlertid også informasjonsleder i Teatret Vårt. Han er svært entusiastisk i forhold til strategiarbeidet Molde kino AS er i gang med nå.

Tegnet inn

– Ingen dårlig tanke – Formelt er ikke dette en sak for Molde kommune nå. Men jeg vet at det foregår en prosess i Molde kino, sier Torgeir Dahl. Møtepunkt

– Kinoflytting kan gjøre at Gørvellplassen virkelig blir vitalisert. Molde kino har jo et årlig besøk på rundt 100.000 mennesker. Den er Moldes største kulturinstitusjon og et møtepunkt for alle generasjoner, sier Pedersen Hjelseth. Han mener å trekke kinoen inn enda mer sentralt i byen er gull.

Bonus

– Det snakkes jo så mye om å utvikle sjøfronten. Men vi må ikke glemme det som er bak. Dette ville vært en fantastisk vitaminpille for Molde sentrum.  Isolert sett var Plassen et veldig viktig grep for i byutviklingen. Får vi kino dit også er det en stor bonus. Det er ekstragevinsten ved å samle kulturinstitusjonene, sier Pedersen Hjelseth.

– Betyr det noe at det ligger andre kulturinstitusjoner på Gørvellplassen?

– Alle byplanleggere vet at du ikke legger kjøpesentrene midt i byen. Der legger du teater, bibliotek, kunstsentre. Det er jo der nerven og varmen i en by er – som kan ekspandere utover. Det har Molde nå en unik mulighet til å gjøre. Dette kan naturligvis også gi ringvirkninger til restauranter og uteliv i byen, sier han.

– Kan kulturinstitusjonene få glede av hverandre?

– Definitivt. Og uten å konkurrere. Det kan generere mer besøk. Kinoen fungerer som en magnet på ulike generasjoner, sier han.

Men sjøl om han applauderer ideen, mener også han at man må være edruelig. Prosjektet må være økonomisk bærekraftig.