Helse Møre og Romsdal har frist til fredag 29. april med å svare Helsetilsynet i saka som handler om helsehjelpen den lille gutten Sebastian fikk under to kritiske døgn i februar 2015. Sebastian døde i helikopteret på veg fra Kristiansund sykehus til St. Olavs Hospital 22. februar i fjor.

I ettertid har Statens Helsetilsyn gransket hendelsen.

Brøt spesialisthelsetjenesteloven

Statens helsetilsyn konkluderer med at Helse Møre og Romsdal HF ikke sikret forsvarlig oppfølging av syke barn i helgene. Helseforetaket hadde ikke lagt til rette for forsvarlig oppfølging av denne pasientgruppen før de endret driften ved å stenge barne- og ungdomsavdelingen i Kristiansund  i helgene.

Etter Helsetilsynets oppfatning brøt Helse Møre og Romsdal spesialisthelsetjenesteloven da Sebastian med alvorlig medfødte misdannelser og kroniske og alvorlige luftveis- og svelgeproblemer, ikke ble transportert til sykehus da han ble akutt dårligere.

- Vi kommer tilbake

I styremøtet i Ålesund onsdag sa administrerende direktør følgende:

- Vi forhåndsprosederer ikke foreløpige rapporter. Vi skal svare Helsetilsynet innen 29. april. Så skal Helsetilsynet gå gjennom svaret vårt. Når Helsetilsynet kommer med sin endelige rapport, skal vi forholde oss til den. Vi kommer derfor tilbake med hvordan vi innretter oss når den endelige rapporten foreligger, sa direktør Remme.