Det sier Ingrid Torjuul, ordfører i Nesset Ungdommens kommunestyre.

- Hva ønsker du for din kommune – å stå alene, gå sammen med en nabo eller to, eller bli storkommune som inkluderer Molde?

- Jeg personlig ønsker helst å gå til Sunndal. Der har vi mye mer til felles, både strøm og fjell. Jeg føler Sunndal har bruk for oss, noe Molde og Romsdal ikke har. Jeg er og redd vi kan bli en enda større utkant hvis vi går til Molde, for de kan fort glemme oss. - Snakker unge i din kommune om kommunereformen?

- Ungdommer i Nesset har mange ulike meninger om hvem vi skal slå oss sammen med. Mange vil til Molde, andre vil til Sunndal. Vi vil gjerne at ungdommen skal bry seg litt mer om kommunereformen, derfor arrangerte vi et møte og informerte dem, sier hun.

Dødt løp i avstemning

Nesset hadde et møte med alle ungdomsskoleelevene mandag. Der ble det informert om hvilke veier kommuenen kan ta, og hva forskjellige politikere mener.

Det ble også gjennomført en mobilavstemning blant ungdommene. Den viste omtrent dødt løp mellom dem som ønsker å slå seg sammen med Molde, og dem som vil til Sunndal.

- Det er få som vil at Nesset skal stå som egen kommune. Det er på grunn av lav inntekt, og lite fokus på utkantene, sier Torjuul.