Det store samtaleemnet blant kommunepolitikerne i Gjemnes tirsdag kveld, var om flertallsvedtaket med 10 mot 7 stemmer, er nok til å forhindre at noen bryter ut av kommunen.

Sterke krefter

– Det er tydelig at det er sterke krefter i bygdene i Indre Gjemnes for å slutte seg til en større kommune sammen med Nesset og Molde. Hvordan det slår ut etter kommunestyrets vedtak, vet jeg ikke, sier Grethe Ranheim (H).

Da kommunestyre startet møtet, ble det lagt på bordet en uttalelse fra Angvik bygdelag. I uttalelsen skriver lederen for Angvik bygdelag, Terje Angvik, at et resultat med å bestå som egen kommune, vil være å høyne alle kommunale skatter og avgifter, samtidig som tjenestetilbudet må reduseres.

Vil arbeide videre

– Vi tror ikke en slik utvikling vil være noe som blir etterspurt av nyetablerere/tilflyttere, heller tvert imot, skriver bygdelaget i uttalelsen.

Bygdelagets leder skriver at Angvik bygdelag vil samrå seg med andre bygdelag og arbeide videre med alternativ de mener vil tjene området sitt best.

Ap delte seg

Arbeiderpartiets gruppe på fire var delt i synet på å fortsette som egen kommune eller gå sammen med Nesset, Molde og Midsund.

– Jeg kan ikke si hva bygdelagene vil gjøre, men det er varslet at bygdelag vil snakke sammen. Med Gjemnes som egen kommune spøker det for om vi har råd å bygge sjukeheimen som planlagt, sier Bjørnar Danielsen (Ap).

«Går ikke»

Partifellen Ketil Sorthe argumenterte også for sammenslåing med Molde.

– Sjøl om flertallet ønsker Gjemnes som egen kommune, er det et mindretall som vil til Molde. Og så er grunngivinga at det ikke går verken økonomisk og med tanke på bærekraft. Hva skal Fylkesmannen si nå? Og hvor lang er perioden flertallet mener Gjemnes klarer å fortsette som egen kommune, sier Ketil Sorthe til Romsdals Budstikke.

I debatten sa Sorthe:

– Noen kommuner får endringer nå, andre får endringene seinere.

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!