Åtte etasjer

Bygget som nå kommer til behandling, er planlagt å være på totalt åtte etasjer.

Det er Molde Utvikling AS som er utbygger. Selskapet består av tre like store aktører; Planor Bolig AS, Angvik Areal AS og Møre og Romsdal Boligbyggelag. Bernt Vågsæter er daglig leder mens Stig O. Jacobsen er styreleder i selskapet. MOBO-direktør Rolf Eidsæter sitter også i styret.

Det er Kosbergs Arkitektkontor som har stått for planlegging og tegning av prosjektet.

Stort sett boliger

Bygget blir på totalt 6.800 kvadratmeter. Ut av dette er 2.100 kvadratmeter parkering, mens knappe 300 kvadratmeter er planlagt som næringsareal. Før har næringsandelen vært oppgitt å skulle være hele 3.500 kvadratmeter. Årsaken til at det nå planlegges så vidt mye boligareal og tilsvarende lite til næring, er at utbygger sier det ikke er marked for mer næringsareal i Molde.

Må ha dispensasjon

Før var det lagt opp til mellom 20 og 30 leiligheter. Nå er det planlagt totalt 45 leiligheter fordelt på to bygg – i tillegg til næringsareal og tilhørende parkeringsplasser. Bygget mot sør er planlagt til to etasjer, mens bygget i bakkant blir på åtte.

For å få til dette, må de få dispensasjon fra reguleringsplanene som sier at det skal være næringslokaler på gateplan – dette er nemlig ikke planlagt opp mot Myrabakken/Sandvegen. Det er også planlagt leiligheter i andre etasje mot Gørvellplassen, noe de også trenger dispensasjon for å gjennomføre.

Slik er planene

I de to nederste etasjene blir det en felles bygningskropp, og i første etasje er det planlagt parkeringsplasser og næringsareal. I andre etasje vil det bli flere parkeringsplasser – pluss åtte mindre leiligheter, alle mot Gørvellplassen.

Deretter er det kun leiligheter de neste seks etasjene – kun i den delen som utgjør bygget mot nord.

De ulike leilighetene blir på 40–134 kvadratmeter. De fleste vil ha egen balkong/terrasse. I tillegg er det planlagt felles utvendige oppholdsarealer i andre etasje og på taket av bygget mot sør.

Har innvendinger

Molde Kulturbygg AS, som består av de fem aktørene som holder til i kulturhuset Plassen på den andre siden av trappa, har flere innvendinger mot prosjektet, spesielt når det gjelder den planlagte høyden. «Vi frykter nybygget kan oppleves som en bastant vegg som blir kveldende og dominerende i et trangt byrom», skriver de i en merknad.

De er også skeptiske til takhagen og det lave garasje/kontorbygget mot sør, og skriver at dette vil «oppleves som en privat invasjon av det offentlige rommet».

Innstiller på ja

Administrasjonen i Molde kommune har få betenkeligheter med å gi dispensasjon fra reguleringsplanene, og innstiller derfor på godkjenning. Maksimal bygningshøyde er overholdt og bygningen vil gi sårt tiltrengte boliger i sentrum, skriver de i sin innstilling.