Midtbø, som etterpå skulle ha kurs og seinere på kvelden holde foredrag, sto for den offisielle åpninga av klatrehallen.

- Det er på tide at dere får en vegg her. Det er mye klatrehistorie her på stedet, og dette stedet var det første jeg hørte om da jeg begynte med klatring, sa Midtbø, som er mange ganger norgesmester i sportsklatring, i tillegg til å ha gjort seg bemerket internasjonalt.

- Jeg er sikker på at denne veggen vil føre til at flere begynner med klatring her i Romsdal, sa han, før han klatret opp veggen, der snora - altså tauet - han skulle klippe, passende nok befant seg. Han klatret uanstrengt opp flere ganger på vanskelige ruter, til applaus fra frammøtte.

Mette Rye, som har vært prosjektleder for hallen, fortalte litt om veggen i forkant.

- Det var viktig at en klatrevegg er plassert i sentrum i et godt hus, fastslo hun, og fortalte at tårnet man måtte ha for å huse klatrehallen, sto for 10 millioner kroner, en anselig del av totalbeløpet på senteret.

- Vi er veldig takknemlige for å ha fått med oss investorene på dette, sa Rye.

- Selv om Arne Randers Heen var en fjellmann, tror jeg han hadde vært veldig begeistra for dette anlegget, sa hun.

Carls Hall er for øvrig oppkalt etter Carl Hall som blant annet hadde den "offisielle" førstebestigninga av Romsdalshorn.