– Slik sentrum er i dag, strømmer det ikke over at barnevennlige møteplasser. Jeg reagerer jeg når jeg ser så «fine» plasser som planene for torget, ikke fordi jeg er gammel og surmaget, men fordi barn er et undervurdert trekkplaster i sentrum. Trives de, kommer vi andre også. Vi er allerede godt ivaretatt i Sjøfronten-planene, sier Borgerlistas Frank Fossdal.

Leikeapparat legges på is

– Hva med barnerepresentanten?

– Hun gjør sikkert en bra jobb, men det trengs noen som ikke er politisk bundet også, når man ser hvordan vi har mislyktes med å skape møteplasser for barn i sentrum.

– Hva med fontene-leiken?

– Den ser fin ut på papiret, men fra andre steder har jeg sett nok eksempler på at de ikke blir brukt, når det blir for «ordentlig og fint». Det må være noe som trekker folk, ikke bare en vakker plass til å gå igjennom. Dette er hjertet i byen, som vi skal bruke veldig mye penger på nå, sier Fossdal.

Ikke romslig nok prosess?

Ifølge Borgerlistas vara i kommunestyret viser planene at aktuelle grupper kan ha uteblitt fra planprosessen:

– Jeg tenker meg mer involvering av barnefamilier, som tenker annerledes enn godt voksne menn bak skrivebord. Det er jeg jo sjøl, men møteplasser må lages slik at de blir reelle møteplasser, ikke bare på tegnebrettet, påpeker han.

Også SVs Kim-Thoresen– Vestre er skeptisk til innholdet.

– Dette er langt ifra nok. Vi er svært skuffa over dette i SV, som er opptatt av at det offentlige rom er tilrettelagt for gratis aktivitet. Og når vi vet at spesielt barnefamilier, for ikke å glemme kvinner, som Molde er opptatt av å tiltrekke, statistisk sett, ønsker urbane byrom, må kommunen ta grep, sier Thoresen-Vestre til Romsdals Budstikke.