MOLDE: Det var under åpningen av kommunestyremøtet, og ikke under behandlingen av selve saken, Torgeir Dahl tok opp lekkasjen i Istad-saken og kom med sterk kritikk mot at saken har kommet ut. Rådmannen har unntatt saken fra offentlighet i medhold av både offentligloven og forvaltningsloven.

Inhabil

Torgeir Dahl er inhabil i saken fordi han er styreleder i Istad AS, og deltar således ikke i behandlingen. Romsdals Budstikke omtalte onsdag saksutredningen om kommunens eierskap i Istad – og formannskapets flertallstilråding om at kommunen skal gå inn for salg av kraftdelen av konsernet.

– Det er sterkt beklagelig at saker slipper ut på en slik måte. Det er en årsak til at denne saken var unntatt offentlighet, sa ordfører Torgeir Dahl.

Straffbart

– I tillegg til at det er straffbart – det er inntil ett års fengsel for denne type brudd – er det veldig uheldig for selskapet, selskapets ansatte og Molde kommunes renomme som deleier av selskapet. Jeg håper virkelig at vi sammen ikke skal oppleve tilsvarende i framtida, sa Torgeir Dahl.

Personlige belastninger

Torgeir Dahl framholdt at han er stolt over en veldig god kultur i Molde kommune.

– Vi er uenig i mange saker Men vi behandler sakene på en ordentlig måte. Og vi behandler hverandre på en ordentlig måte. Men denne lekkasjen betyr at vi behandler hverandre på en dårlig måte, fordi vi som følge av lekkasjen opplever veldig store personlige belastninger, sa Torgeir Dahl.

Tar det tungt

– Jeg vil understreke at jeg som ordfører tar det ganske tungt. Jeg kjenner ikke saken, i og med at jeg er inhabil i den. Jeg håper som ordfører – og på vegne av Molde kommune – at vi unngår tilsvarende saker i framtida, sa Torgeir Dahl.